Zoeken

Donkey Punch (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Donkey Punch (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Oliver Blackburn
  • Cast: Robert Boulter, Sian Breckin, Nichola Burley
  • Genre: Thriller
  • Duur: 99 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 24-09-2009
  • Distributeur Blu-ray: Indies HE
Bekijk de cover van de film "Donkey Punch (Blu-ray)"

Wie een beetje zoekt, vindt snel de betekenis van donkey punch: een seksuele handeling waarbij de gevende partij de ontvangende voor het klaarkomen een stevige dreun verkoopt om de intensiteit te vergroten. Of deze weinig gebruikelijke handeling deel uitmaakt van uw slaapkamerrituelen, laten we volledig op uw conto, maar feit is dat de Britse cineast Oliver Blackburn er wel een film aan wijdt. Hoewel, eerder aan de pijnlijke gevolgen die deze losbandige actie met zich mee kan brengen. Zelfs wie zin of durf heeft voor een avontuurtje, zal hierna twee keer nadenken.

Een thriller met softerotische insteek, dat kan alleen maar bevolkt worden door jonge en bovenal wulpse jongens en meisjes die net aan hun twintiger jaren beginnen, toch? Inderdaad, ook hier wordt het clichébeeld bevestigt. De drie vriendinnen Kim, Tammi en Lisa zijn op vakantie in Spanje, en daar willen ze alleen maar hun zorgen vergeten. Hoe ze dat doen? Door languit in de zon te baden, te genieten van de cocktails die ze naar achter kunnen slaan én door op te trekken met lokaal mannelijk schoon dat hun pad kruist. Wanneer drie hunks hen uitnodigen voor een tochtje op een jacht, slaan ze dit niet af.

Als kijker voel je voortdurend de dreiging en volg je geboeid, in de wetenschap dat er iets te gebeuren staat, maar wat precies, daar heb je het raden naar. Vanzelfsprekend doen de naar niets of niemand omziende jongelui zich zonder veel moeite tegoed aan drank, drugs en andere opwekkende middelen die hen tot alles in staat maken. Zo ook voor een donkey punch. Wanneer tijdens een hitsige vrijpartij echter één van de dames de ezelsklap in de nek met het leven bekoopt, slaat het partysfeertje om.

‘Donkey Punch’ gaat relatief traag van start en tijdens het openingshalfuur stelt hij het geduld van de kijker danig op de proef. Het helpt niet dat de karakters lege hulzen zijn die uit het ‘jonge twintigers zijn op reis en willen feesten’-handboek gelicht zijn. Het kan je betrekkelijk weinig schelen wat er hen te wachten staat, ook al drijft Blackburn - hij heeft duidelijk talent, dat zie je zo - de spanning wel gestaag op en is de scène waarin de film zijn broodnodige thrillerwending krijgt best geslaagd (die dreiging!). Wat volgt, is dat echter minder. De personages gaan zich gedragen zoals wel vaker in dit genre films: ieder is in staat tot een moord, en zeker wanneer je eigen leven op het spel staat.

Op die manier vervalt ‘Donkey Punch’ in zijn tweede helft in een vrij voorspelbaar en routineus thrillertje waarbij vooral de factor claustrofobie van tel is. Iedereen zit als het ware opgesloten op de boot, en iedereen heeft zo zijn eigen plannen. Het acteerwerk is wel oké en her en der goochelt Blackburn beslist een baldadige scène op pelliculle, maar het is allemaal te schaars en te vrijblijvend om van een echt beklijvende film te kunnen spreken. Hij heeft zijn momenten, dat zeker, maar wie met het genre vertrouwd is, zal zich niet van de indruk kunnen ontdoen dat hij dit al eens eerder gezien heeft.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray