Zoeken

Hidden Palms

  • Cinevision.be/nl quoteert Hidden Palms met een 3/5
  • Regisseur: Kevin Williamson
  • Cast: Taylor Handley, Amber Heard, Michael Cassidy, Ellary Porterfield
  • Genre: Thriller
  • Duur: 360 minuten
  • Releasedatum DVD: 12-08-2009
  • Distributeur DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Hidden Palms"

“Go easy on the numbers. Life shouldn’t be so expected”, aldus Johnny’s vader net voor die zich in een dronken bui een kogel door de kop jaagt. De gelukkige tiener die de goeie schoolresultaten aaneen reeg, verandert in een losbandige kerel die het niet meer zo nauw neemt met alle regeltjes. Hij moet de draad opnieuw zien op te nemen in Palm Springs, waar hij intrekt bij zijn moeder Karen en diens nieuwe man Bob, de vroegere beste vriend en zakenpartner van Johnny’s vader. Op het eerste gezicht lijkt Johnny in het paradijs aanbeland: exquise locaties, knappe vrouwen met slechts een bikini om het lijf en een klimaat waarin het aangenaam vertoeven is.

Maar achter die uiterlijke luxueuze en verleidelijke façade gaan ook heel wat geheimen schuil. Dat blijkt onder andere wanneer Johnny de lokale <i>hunk</i> Cliff en de sexy Greta leert kennen, die beide meer lijken te weten over het verscheiden van Eddie, een jongen uit de buurt die recentelijk de dood vond in dezelfde kamer waarin Johnny nu zijn tenten heeft opgeslagen. Hoe die precies aan zijn einde kwam, is echter niet publiek bekend…

Het is al een poosje stil rond Kevin Williamson, uit wiens pennentrekken ooit puike genrefilms als ‘Scream’, ‘The Faculty’ en ‘Teaching Mrs. Tingle’ voortkwamen. Ook op televisiegebied liet hij zich niet onbetuigd; zo creëerde hij reeds in 1998 de soap ‘Dawson’s Creek’, de carrièrespringplank voor ondermeer Katie Holmes en Joshua Jackson. Het succes dat hem in de tweede helft van de jaren ‘90 overviel, lijkt intussen echter een eeuwigheid geleden. Zodoende was het hoog tijd voor een nieuwe hit, maar met het eveneens aan z’n koker ontsproten, maar na één seizoen afgevoerde ‘Hidden Palms’ is die er niet echt gekomen.

Onterecht als je ’t ons vraagt, want met deze mix van ‘The O.C.’, ‘90210’, ‘One Tree Hill’ en z’n eigen ‘Dawson’s Creek’ bevindt Williamson zich op vertrouwd terrein, en dat is er ook aan te zien. Ook in de ‘Scream’-scenario’s wist hij al uitstekend de wereld van jongeren te combineren met een fikse vleug spanning, en dat is hier niet anders. Het mysterie dat in ‘Hidden Palms’ de plot voortstuwt, echoot bij momenten zelfs naar ‘Twin Peaks’, al is de typerende Lynch-wereld wel nog veraf. Maar met z’n knap uitgewerkte personages en een plotmouw waarin zich meer dan eens een aap bevindt, is deze 8-delige reeks aangenaam vertier.

Zeker ook omdat de niet zo bekende, maar goed gecaste acteurs fraai werk afleveren. Vooral Michael Cassidy (hem ken je mogelijk ook uit genregenoot ‘The O.C.’) is bijzonder goed op dreef als Cliff, net zoals Tayor Handley (eveneens uit ‘The O.C.’!) van het centrale personage Johnny Miller meer weet te maken dan een psychologisch getormenteerde tiener by the numbers. Ook de moeite: Amber Heard (Mandy Lane in verrassingshorror ‘All The Boys Love Mandy Lane’) als wilde vamp die diep binnenin bijzonder eenzaam is, en Ellary Porterfield als de verlegen Liza die niet alleen met chemische proefjes experimenteert. Aardige reeks.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray