Zoeken

Bride Wars (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Bride Wars (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Gary Winick
  • Cast: Kate Hudson, Anne Hathaway, Candice Bergen
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 88 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 26-08-2009
  • Distributeur Blu-ray: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Bride Wars (Blu-ray)"

Een zekerheid: er gaat geen jaar voorbij of Hollywood produceert een film waarin een bruiloft centraal staat. Vorig jaar zagen we nog hoe Katherine Heigl, nadat ze 27 keer als bruidsmeisje opgetreden had, het tijd vond dat ze zelf de grote stap zette (‘27 Dresses’) en ook dit jaar gooit Tinseltown opnieuw een stel oogverblindende deernen in de mix die op het punt staan zich in de echt te verbinden. De traditie wil dat er bij het subgenre huwelijksfilms niet al te veel echte emoties aan te pas komen, en dus maakt ook ‘Bride Wars’ deel uit van het alsmaar langer wordende lijstje prefab-romantiek.

Centraal staan de hartsvriendinnen Liv (Kate Hudson) en Emma (Anne Hathaway), sinds jongs af aan twee handen op één buik. Zo mag het niet verbazen dat hun levenswandel doorheen de jaren heel wat parallellen heeft vertoond en dat ze op hetzelfde moment hun ja-woord aan hun toekomstige mannen gaven. Al van toen ze klein waren, dromen ze ervan in de Plaza te trouwen en het lot wil dat er slechts twee data vrij zijn in de nabije toekomst. Nu niet meer. Maar dan blijkt dat ze allebei geboekt staan op dezelfde dag. Geen van de twee wil wijken, een strijd waarbij hun vriendschap op de helling komt te staan, barst los.

Als je al een paar van dit soort films gezien hebt, weet je ook al van bij de start naar welk punt ‘Bride Wars’ toewerkt. Denk je werkelijk dat de twee hun ruzie tot het einde van de film zullen volhouden? Natuurlijk niet, dit is en blijft een feel good-komedie die je anderhalf uur een leuke tijd tracht te bezorgen zonder zich daarbij veel aan te trekken van een logische plot (één plottwist maakt het wel erg bont). Maar is het dan leuk? Tot op zekere hoogte. Wanneer de twee elkaar de duivel aandoen, is de film op zijn best, maar telkens de makers inzoomen op de zogeheten gevoelens van de personages voelt het fake en mis je bezieling.

Dat de wederzijdse pesterijen hun effect niet missen, heeft ook veel te maken met het enthousiasme van de twee hoofdrolspeelsters. Kate Hudson en vooral Anne Hathaway zijn vertrouwd met dit genre (zie ondermeer ‘How To Lose A Guy In 10 Days’ en ‘The Princess Diaries’) en weten als geen ander hoe het publiek op hun hand te krijgen. Het is altijd een genot om de twee aan het werk te zien, maar toch vinden we het jammer dat het werkmateriaal dat ze in handen kregen het te vaak laat afweten. Een gemiste kans, zeker als je weet dat regisseur Gary Winick eerder verantwoordelijk was voor de uiterst genietbare films ‘Tadpole’ en ‘13 Going On 30’.

Extra’s (Blu-ray): een karrenvracht aan bonusmateriaal brengt deze Blu-ray-uitgave met zich mee, met als meest leuke zeker en vast de ‘Something Old, Something New And What That’s Gonna Cost You’-optie. Als je die aanvinkt, krijg je tijdens het bekijken van de film steeds de prijskaartjes in beeld zodat je je op het einde van de rit een goed beeld kan vormen van het kostenplaatje dat zo’n huwelijk met zich meebrengt. Voorts nog een boel verwijderde scènes, repetities, cast en crew over personages en locaties (een aparte feature over de Plaza). Kortom, wie de film wel kon smaken, krijgt beslist waar voor zijn geld bij de extra’s.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray