Zoeken

Jonas Brothers: The 3D Concert Experience (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Jonas Brothers: The 3D Concert Experience (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Bruce Hendricks
  • Cast: Kevin Jonas, Joe Jonas, Nick Jonas
  • Genre: Musical
  • Duur: 89 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 08-09-2009
  • Distributeur Blu-ray: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Jonas Brothers: The 3D Concert Experience (Blu-ray)"

Op de Vlaamse en Nederlandse hitlijsten slagen de Jonas Brothers er vooralsnog moeilijk in om tot de top door te stromen, maar in Amerika worden ze net als collega-hitverslindster Miley Cyrus (oftewel: Hannah Montana) op handen gedragen als ware ze the second coming. Dat illustreert ook de openingsscène van ‘The 3D Concert Experience’, een film waarin de fans een blik gegund wordt in de interne keuken van de band. De bodyguard met dienst wekt het drietal, niet veel later staan ze in de file en nog wat later moeten ze op de vlucht voor gillende fans (lees: tienermeisjes).

De toon is gezet, de Jonas Brothers worden in de States aanbeden, ze zijn hot. Dat bewijst deze film die het midden houdt tussen een concertregistratie en een semi-documentaire over het wel en wee achter de schermen. Maar dat bewezen eerder ook al hun optreden in ‘Camp Rock’ - waarvan momenteel een vervolg voorbereid wordt - hun presentaties op de Golden Globes en andere prijzenshows én hun blitscameo in ‘Night At The Museum 2’. Net als Miley Cyrus, Zac Efron en Vanessa Hudgens maken ze deel uit van de hedendaagse tienergeneratie die de jongeren via muziek (zang als wel dans) wil beroeren.

Je kan je natuurlijk de vraag stellen of je met een film als deze een boeiend anderhalf uur beleeft. Dat hangt vooral af van hoe je tegenover de muziek van deze doodbrave Amerikaanse youngsters staat. Wie nog niet te veel weet over de Jonas Brothers, zal uit dit project maar weinig wijzer worden. Ondanks een blik achter de schermen gaat het er niet wat je noemt diepzinnig aan toe. Kevin, Joe en Nick Jonas zijn modelpoppen die zich met succes het keurslijf van tieneridool aanmeten. Boeiend is hun levenscyclus niet echt, maar wie van hun muziek en flamboyante charisma houdt, zal van deze 3D-ervaring pap lusten.

Met ‘Jonas Brothers: The 3D Concert Experience’ is de muziekfilm natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe. Op een zeker niveau kan je dit immers vergelijken met wat The Beatles deden in de jaren zestig (zie vooral ‘A Hard Day’s Night’): veel nummers brengen met tussendoor beelden van enthousiaste fans die non-stop om handtekeningen bedelen. Het is minder een coherente film - van een verhaal is geen sprake - dan een lang uitgesponnen promoclip voor de band die centraal staat. Maar daar is op zich niets verkeerd mee, zolang je er maar met de juiste verwachtingen naar kijkt.

Maken ondermeer hun opwachting tijdens het optreden: de net geen twintigjarige Taylor Swift, die in Amerika zeer populair is. En Demi Lovato, de hoofdrolspeelster van ‘Camp Rock’, waarmee de broers muzikaal toen al zeer goed klikten. We moeten er eerlijk in zijn, in tegenstelling tot het zeer populaire ‘High School Musical’ hebben de Jonas Brothers nog maar een halve voet op het Europese vasteland gezet, maar we twijfelen er niet aan dat ondermeer deze film als ook hun aangekondigde concertreeks in het najaar daar verandering in zullen brengen. Dit is en blijft het uitgelezen vertier voor menig jong meisje dat de kamer ongetwijfeld behangen heeft met posters van Kevin, Joe of Nick.

Extra’s (Blu-ray): naast het feit dat deze uitgave sowieso al de extended cut van de film bevat, vinden we bij de extra’s ook nog twee bonussongs terug, alsook een nog nadere blik op de Jonas broertjes die verklaren wat deze tour voor hen betekende. De Blu-ray kan zowel in 3D (inclusief een set brilletjes) als 2D bekeken worden. Een tweede disc bevat de dvd met daarop ook de langere versie, zij het enkel in 2D.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray