Zoeken

Beverly Hills Chihuahua

  • Cinevision.be/nl quoteert Beverly Hills Chihuahua met een 2/5
  • Regisseur: Raja Gosnell
  • Cast: Piper Perabo, Drew Barrymore, Andy Garcia
  • Genre: Komedie
  • Duur: 92 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 09-09-2009
  • Distributeur Blu-ray: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Beverly Hills Chihuahua"

Chihuahua’s hebben een drukke agenda in Beverly Hills. Afspraken bij de kapper, actes de présence op verjaardagsparty’s, kledij passen en - in sommige gevallen - ook nog eens met hun baasjes voor de lenzen van de fotografen paraderen. Je zou denken dat de familiekomedie ‘Beverly Hills Chihuahua’ de spot drijft met verregaande hondenadoratie in Hollywood. Met de Paris Hiltons onder de bekende showbizzbimbo’s bij wie de kleine keffende viervoeter veeleer een modeaccessoire geworden is dan een huisdier.

Vivian Ashe (Jamie Lee Curtis), die haar chihuahua Chloe (Drew Barrymore) toevertrouwt aan haar onverantwoordelijke nichtje Rachel (Piper Perabo), is zo’n Hilton-type. Wanneer Rachel echter beslist met enkele vriendinnen naar Mexico te trekken raakt de kleine vierpoter zoek. Paniek alom bij Vivian, maar de door een criminele organisatie gegapte Chloe bewijst dat ze gerust haar eigen pootjes, excuus boontjes, kan doppen. Met de hulp van een eenzame ex-politiehond Delgado (Andy Garcia) zoekt ze haar weg terug naar huis. Ondertussen wordt Rachel in haar speurtocht geholpen door haar tuinman en diens chihuahua: de actieve Papi (George Lopez), die een oogje heeft op Chloe.

De verrassend satirische start ruimt al snel plaats voor een volbloed avonturenkomedie, met de dolle belevenissen van Chloe en haar spitsbroeders on the road als centrale verhaallijn. Toegegeven, je moet over een stevige dosis inlevingsvermogen beschikken om met de fratsen van deze kibbelende kennel mee te leven, maar desondanks is deze familiefilm af en toe leuker dan verwacht. Er valt best te ginnegappen met de komische filmverwijzingen - quotes als “Of all the dogs in this country, I had to end up with a spoiled chihuahua” (naar ‘Casablanca’) of “I love the smell of dirt in the morning” (naar ‘Apocalypse Now’) zijn schering en inslag - en de ‘actiescènes’ verraden hoge productiewaarden.

Maar voor elke leuke vondst moet je er een erg nadrukkelijk levenslesje bijnemen. Na verloop van tijd verliest het script bovendien zijn spontaneïteit (de hele meute chihuahua’s was te veel van het goede) en de romantische afwikkeling tussen zowel de twee hoofdrolhondjes als tussen hun baasjes laat een wel erg zure smaak na. De naam van regisseur Raja Gosnell op de affiche luidde het ook al een beetje in. Van wie eerder ‘Big Momma’s House’ en ‘Scooby-Doo’ (en vervolg) maakte, moet je niet erg veel subtiliteit verwachten.

De stemregie is dan weer wel dik in orde. Drew Barrymore, Andy Garcia en Edward James Olmos weten beslist wat aan te vangen met hun niet al te diepzinnige dialogen, maar het is de onbekende George Lopez die de show speelt als de hopeloos geschifte (net zoals de film) Papi. Als uitsmijter geven we graag nog een triviaatje mee over de hond waaraan Lopez zijn vocalen leent: volgens de acteur zou die chihuahua een dag vooraleer hij een spuitje der eeuwige slaap zou krijgen gered zijn door de productie om in deze film ‘mee te spelen’. Of: hoe een grote Hollywoodproductie echt levens kan redden.

Extra’s (Blu-ray): de audiocommentaar van de regisseur en de Blooper Scooper-feature heeft deze Blu-ray met de dvd-uitgave gemeen, maar verder is het allemaal exclusief bonsumateriaal: een extra reeks verwijderde scènes (ruim twintig minuten in totaal) en een reeks minidocumentaires over de stemmen achter de honden én over de honden op de set.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray