Zoeken

Not Forgotten (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Not Forgotten (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Dror Soref
  • Cast: Simon Baker, Paz Vega, Claire Forlani
  • Genre: Thriller
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 22-09-2009
  • Distributeur Blu-ray: Indies HE
Bekijk de cover van de film "Not Forgotten (Blu-ray)"

The prayers of the dead are about to be answered. De onheilspellende tagline van ‘Not Forgotten’, een routineuze thriller op tv-film-niveau, laat over z’n occulte insteek weinig twijfel, maar toch blijkt dat de antwoorden op de vragen die het centrale mysterie oproept niet zozeer in de zwarte magie gezocht moeten worden, als wel in het duistere verleden van de hoofdfiguur. Wat de basis voor een spannende nagelbijter zou kunnen zijn, is echter te tam om van de grond te raken en wat overblijft, is een esoterische chiller die je jammer genoeg nooit echt de kriebels bezorgt.

Jack Bishop (Simon Baker) en zijn vrouw Amaya (Paz Vega) leiden een rustig leventje in Del Rio, een klein en rustiek Amerikaans stadje vlakbij de Mexicaanse grens. Het verschil met de andere kant van de grens is dag en nacht. In Mexico gaat het er immers een pak ruiger aan toe en domineren misdaad, prostitutie en soortgelijk fraais het straatbeeld. Niet meteen een plaats dus waar je wil dat je dochter terechtkomt, maar wanneer Toby, de telg van Jack en Amaya, bij klaarlichte dag verdwijnt, valt de verdenking wel snel op de zuiderburen, die er de hand niet voor omdraaien om aan zo’n jong meisje een paar peseta’s te verdienen.

De hele gemeenschap is geschokt door de verdwijning en leeft mee met Jack en Amaya. De neef van die laatste, actief als plaatsvervangend sheriff, probeert aan beide zijden van de grens informatie in te winnen, maar niet altijd met succes. De sleutel tot het geheim blijkt namelijk niet in zijn onderzoek te liggen, maar wel binnen het geheimzinnige vroegere leven van Jack zelf. Een verleden dat hij al jaren achter zich heeft gelaten, maar nooit echt is afgesloten. Daar is het nu tijd voor.

Zolang ‘Not Forgotten’ nog niet te veel info heeft prijsgegeven en de kijker volop aan het gissen laat, slaagt regisseur Dror Soref erin de aandacht van die toeschouwer aan te houden, maar eens hij boter bij de vis doet, blijkt die vis lang niet gaar te zijn. Je voelt al van erg vroeg in de film dat iets niet in de haak is met het hoofdpersonage en die verborgen agenda biedt zeker perspectieven, maar uiteindelijk wordt daar door de makers bitterweinig mee aangevangen. Een finale twist zorgt bovendien niet voor het beoogde verrassingseffect. Niet enkel de plot hangt met haken en ogen aan elkaar, ook de mise-en-scène van Soref vraagt nog wat bijschaving (vooral de flashbacks storen eerder dan ze prikkelen).

Simon Baker, Paz Vega en een slechts in de marge aanwezige Claire Forlani vormen een puik trio dat al in eerdere projecten bewezen heeft iets in huis te hebben, maar geen van allen slagen ze erin dat in ‘Not Forgotten’ opnieuw op tafel te leggen. Baker, momenteel hoge toppen scherend in topserie ‘The Mentalist’, slaapwandelt echter doorheen de Tex-Mex-underground, wat z’n zoektocht er niet bepaald meeslepender op maakt. In tegenstelling tot wat zijn titel pretendeert, is ‘Not Forgotten’ - let op: een open deur - wel degelijk snel vergeten.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray