Zoeken

Frame Of Mind (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Frame Of Mind (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Carl T. Evans
  • Cast: Carl T. Evans, Chris Noth, Tony Lo Bianco
  • Genre: Thriller
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 23-09-2009
  • Distributeur Blu-ray: BBI Digital Entertainment
Bekijk de cover van de film "Frame Of Mind (Blu-ray)"

Het is nog wachten tot 2017 vooraleer de Assassination Records Review Board, opgericht in 1992, alle paperassen met betrekking op de moord op John F. Kennedy publiek bekend maakt. Of we er dan wel het fijne van zullen te weten komen, blijft nog een groot vraagteken, maar feit is dat de vele theorieën die zich doorheen de jaren opstapelden ervoor gezorgd hebben dat de ware toedracht één van de best bewaarde geheimen van de twintigste eeuw is waarrond al menig boompje opgezet is, zij het zonder dat er ooit een vruchtje van geplukt kon worden.

Rebelcineast Oliver Stone puurde uit deze fascinerende geschiedenisbladzijde in 1991 een meervoudig bekroond meesterwerk, zo allesomvattend (dat mag ook wel als je er ruim drie uur voor uittrekt) dat je als filmmaker al sterk voor de dag moet komen wil je er nog iets aan toevoegen. Carl T. Evans waagt zich eraan met ‘Frame Of Mind’, een complotthriller die de moord op JFK vanuit een heel andere kant belicht. Een interessante invalshoek voor de historiefans onder ons is het zeker, maar of de liefhebber van een goede thriller aan zijn trekken komt, is maar zeer de vraag. Evans, die zowel achter de camera als ervoor (hij speelt ook de hoofdrol) de honneurs waarneemt, ontstijgt slechts sporadisch het tv-film-niveau.

Het hoofdpersonage is de New Yorkse flik David Secca, die samen met zijn zwangere vrouw de stad de rug toekeert en verhuist naar hun geboortestadje: Carlstadt, New Jersey. Daar gaat David opnieuw aan de slag bij het politiekorps, waar wijlen zijn vader nog de plak zwaaide. Carlstadt is wat je noemt een typisch slaapdorpje: een job van politieman blijkt al even opwindend als die van postbeambte en 12-jarige kwajongens die snoep stelen en jaloerse buurmannen die prijstomaten vertrappelen zijn er de voornaamste overtreders.

Wanneer David in een antieke juwelendoos die zijn vrouw op de kop getikt heeft een 8mm filmstrip ontdekt en hij daarop een nieuwe aanwijzing in het op een dood spoor belande Kennedy-onderzoek meent aan te treffen, wordt de echte speurneus in hem wakker. Hij ontdekt dat het antieke stuk en de film die hij erin vond eigendom waren van de inmiddels 85-jarige Thelma, die David haar verhaal uit de doeken doet. Voor hij het goed en wel beseft, zit de ambitieuze agent tot over zijn oren in een zaak waar hij de omvang niet van kan inschatten. Een zaak bovendien waarmee hij niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van zijn vrouw op het spel zet.

‘Frame Of Mind’ doet een verdienstelijke poging om een spannende conspiracy thriller te zijn, maar verzandt snel in een voorspelbare vingeroefening die terugvalt op twisten die de doorwinterde filmfan al van kilometers ver ziet aankomen. De personages kan je op de koop toe weinig intelligentie toedichten, wat na verloop van tijd de geloofwaardigheid ondermijnt. Met een speelduur van amper anderhalf uur raast het allemaal wel vlot voorbij en ondanks een nogal stroeve start gaat het ook niet vervelen, maar het onstabiele acteerwerk van Evans zelf, alsook van ‘Sex And The City’-acteur Chris Noth (in een rol van Kennedy-connaisseur annex auteur), en dito plot zetten het B-karakter van deze clichéthriller extra in de verf.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray