Zoeken

Bordertown

  • Cinevision.be/nl quoteert Bordertown met een 2/5
  • Regisseur: Gregory Nava
  • Cast: Jennifer Lopez, Antonio Banderas, Sonia Braga
  • Genre: Thriller
  • Duur: 115 minuten
  • Releasedatum: 25-04-2007
  • DVD: 17-01-2008
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Bordertown"

Nee, Jennifer Lopez is onze favoriet niet, maar we geven haar nog steeds het voordeel van de twijfel. Uiteindelijk begon ze haar carrière in niet onverdienstelijke producties als ‘Selena’, ‘Blood & Wine’, ‘U Turn’ en ‘Out Of Sight’, waarin ze nog steeds haar beste rollen neerpootte. Vanaf de eeuwwisseling ging het beduidend bergaf en beperkte ze zich tot al dan niet romantische filmpjes die in het beste geval op een zaterdagmiddag op televisie geprogrammeerd worden.

In welk rijtje ‘Bordertown’ zou thuishoren, was ons op voorhand niet geheel duidelijk. Uiteindelijk boogt deze met de steun van Amnesty International tot stand gekomen sociothriller op een interessante premisse en regisseur Gregory Nava draaide eerder ‘Selena’ (jawel, een film uit het goede rijtje!). Jammer genoeg is ’s mans regie hier een pak minder evenwichtig; we weten niet of de cineast een weegschaal is, maar z’n meest recente boreling vertoont alleszins wel de gebruikelijke symptomen. De film twijfelt voortdurend welke richting hij het liefst wil uitgaan; wordt het een politieke aanklacht tegen de overheid en de persvrijheid of beperkt men zich tot een avontuurlijke thriller? ‘Bordertown’ eet gretig van beide walletjes en treft daardoor geen enkel doel.

Nochtans wordt het verhaal meer dan degelijk opgebouwd. Jennifer Lopez vertolkt een reportster, die richting Mexico gestuurd wordt om daar een verslag te maken over de mysterieuze aanrandingen van arbeidersvrouwen. De vrouwen worden ontvoerd, verkracht en voor dood achtergelaten in de woestijn. Het officiële persrapport spreekt over iets minder dan vijfhonderd slachtoffers, maar al snel komt de gehaaide speurneuze erachter dat het om bijna vijfduizend vrouwen gaat. Geholpen door haar ex-vriend Diaz (Antonio Banderas), die nu het hoofd is van de lokale krant, is ze vastbesloten de zaak tot op de bodem uit te spitten. Zeker nu een slachtoffer haar martelgang overleefde en tegen haar aanranders wil getuigen.

‘Bordertown’ heeft heus wel enkele sterke scènes in huis, maar door z’n nogal wazige focus slagen we er als kijker niet in mee te leven met de lotgevallen van de bordkartonnen hoofdpersonages. Natuurlijk biedt het waar gebeurde verhaal, waar deze film z’n mosterd haalde, stof genoeg voor discussie en de opgestoken vinger richting de overheid is volledig terecht, maar het is jammer dat de kracht van het drama in ‘Bordertown’ niet voldoende naar boven komt. Jennifer Lopez acteert niet slecht, maar ze is niet sterk genoeg om dergelijke productie op haar eentje te dragen. Bergen potentieel, maar een matige uitwerking is dan ook het verdict. Een grensgeval, dus.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray