Zoeken

Pulse 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Pulse 2 met een 2/5
  • Regisseur: Joel Soisson
  • Cast: Jamie Bamber, Todd Giebenhain, Rachel Robinson
  • Genre: Horrorthriller
  • Duur: 89 minuten
  • Releasedatum DVD: 24-09-2009
  • Distributeur DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "Pulse 2"

Nu Amerikaanse horrorremakes van Aziatische huiverhits een stuk minder succesvol blijken dan een paar jaar geleden zou je denken dat Hollywood zijn lesje geleerd heeft. Integendeel, ze gaan zelfs nog een stapje verder. ‘Pulse’, gebaseerd op het sterke ‘Kairo’, was op zijn best een horrorfilm die een paar goedkope thrills bood aan de niet erg geoefende kijker. Je kon het moeilijk als een parel in z’n genre bestempelen, maar wie zich niet al te veeleisend opstelde, beleefde wellicht een onderhoudende horroravond. Dat kunnen we echter niet meer zeggen over deze sequel.

Wie verwacht dat deze tweede aflevering voortgaat waar de eerste ophield, moeten we teleurstellen. Met nieuwe personages en dito plotarken mag ‘Pulse 2’ al als een sequel door het leven gaan, erg veel zaaks heeft hij niet met zijn voorganger, waarin goed acterende (en inmiddels doorgebroken) acteurs als Kristen Bell en Jonathan Tucker in meespeelden. Hier moeten we het doen met de ‘Battlestar Galactica’-ster Jamie Bamber, die zich kranig staande houdt. En dat mag beslist een wonder heten, gezien hij wellicht ook niet wist welke richting het verhaal precies zou uitgaan.

Toch kan je niet ontkennen dat het uitgangspunt perspectieven biedt. Net als deel één gaat het over geesten die de wereld innemen, en dan in het bijzonder via de wegen van het wereldwijde web en mobiele telefonie. Andermaal volgen we enkele overlevenden die zich staande trachten te houden in een bedreigde wereld. Zo is er een moeder die op zoek gaat naar dochter, maar het meest van de tijd gedesillusioneerd voor zich uitstaart. En een vader die met zijn dochter het landschap doorkruist en ondertussen zichzelf en zijn telg in leven moet zien te houden.

Het meest in het oog springend bij ‘Pulse 2’ zijn de effecten en het overmatig gebruik van CGI, dat hier ingezet wordt om de meest alledaagse locaties via bits en bytes tot leven te wekken. Dat die look niet bij iedereen in goede aarde zal vallen, moge duidelijk wezen, maar ergens verraadt het wel een zekere ambitie. Regisseur Joel Soisson (die enkel maar horror- en sf-B-films op zijn palmares heeft) is echter niet meteen de man van het visuele talent om daar verder veel mee aan te vangen. De ideeën zitten dan wel goed, de uitwerking is halfslachtig. Het verhaal sleept je daarnaast nauwelijks mee en de echt spannende momenten zijn op één hand te tellen. En dat is nefast voor een horrorfilm.

Let op: je zal nog steeds de tanden in de nagels zetten, maar waar je dat in normale omstandigheden doet omdat de suspensegraad hoge toppen scheert, doe je het hier eerder uit verveling. De eerste ‘Pulse’ was geen toonbeeld van jachtige cinema (de meeste Aziatische films teren op een trage sfeer en spanningsopbouw, dus is het logisch dat hun Engelstalige equivalenten dat ook doen), maar nu gaat het allemaal wel erg traag vooruit. Het grootste probleem is dat de plot onsamenhangend (en leeg) is, waardoor je ook nooit in het verhaal raakt. Als het dan ook nog eens niet al te snel voorbij vliegt, dan kan je dit bezwaarlijk een beklijvende film noemen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray