Zoeken

Dogging: A Love Story

  • Cinevision.be/nl quoteert Dogging: A Love Story met een 3/5
  • Regisseur: Simon Ellis
  • Cast: Luke Treadaway, Kate Heppell, Sammy T. Dobson
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 103 minuten
  • Releasedatum DVD: 25-08-2010
  • Distributeur DVD: Homescreen
Bekijk de cover van de film "Dogging: A Love Story"

Het minste wat je kan zeggen is dat debuterend cineast Simon Ellis een hoogst origineel uitgangspunt gekozen heeft voor zijn eerste langspeelfilm. Voor de duidelijkheid: het woord dogging uit de titel houdt geen verband met de trouwe kwispelende viervoeter, maar is een Engels slangwoord voor seksuele handelingen op openbare plaatsen, meestal ’s avonds of ’s nachts in een auto op een verlaten parking. Tegen deze eerder ongewone achtergrond situeert Ellis een conventioneel liefdesverhaal dat net iets te hard zijn best doet om uit de band te springen, maar toch weet te charmeren.

Dan (Luke Treadaway) is een pas afgestudeerde werkloze journalist in de dop, die door zijn vriendin Tanya (Sammy T. Dobson), die liever met haar hitsige baas flirt dan met Dan een romantische avond beleeft, een gebrek aan ambitie verweten wordt. Je begrijpt meteen ook waarom. Financieel zit Dan aan de grond, hij logeert bij zijn neef Rob (Richard Riddell), een womanizer die elke vrouw rond zijn vinger windt, die hem zijn sofa aanbiedt en wanneer hij niet met Rob aan het kletsen is, vind je hem op chatsites op het wereldwijde web. Toch probeert Dan een eerste artikel van de grond te krijgen. Zijn onderwerp: dogging.

Hij dompelt zich helemaal onder in de wereld van publieke seks en gaat via chatrooms op zoek naar plekken waar doggers afspreken. Zo ontmoet hij Horny Geordie Lass, de nickname van de tienermeid Laura (Kate Heppell), met wie hij regelmatig van ideeën wisselt. Langzaamaan groeit er een band tussen de twee, maar elke ontmoeting heeft vooralsnog tot niets geleid. Om pas een echt gefundeerd artikel te hebben, beseft Dan dat hij ook tot veldwerk zal moeten overgaan. Rob besluit hem op sleeptouw te nemen en samen gaan ze op pad. Wanneer ook Dans vriendin plots interesse krijgt in dogging is het hek helemaal van de dam.

Op elk potje past een dekseltje, dat lijkt ‘Dogging: A Love Story’ te willen zeggen. Maar dat dekseltje vinden blijkt anno de 21ste eeuw lang niet meer zo eenvoudig. Jongeren speuren steeds naar nieuwere vormen van seksbeleving en dat het internet daarbij een grote rol speelt, mag niet verbazen. Wie zich verwacht aan een reeks voyeuristische seksscènes, trekt echter beter zelf de nacht in. Oké, er wordt een stevig potje gerampetampt, maar onder die schijnbaar oppervlakkige en gratuite deklaag gaat vooral een door cupidopijlen doorboord hart schuil. Met personages die nooit eendimensionaal en altijd geloofwaardig zijn.

Visueel toont Ellis zich creatiever. Zo brengt hij de dogging-scènes weinig aanstootgevend in beeld aan de hand van night vision-shots en worden de chatsessies tussen Dan en Laura op het scherm als ondertitels weergegeven. Hij bewijst verder ook te beschikken over een oog voor talent, want de enthousiaste jeugdige twencast die hij verzamelde, staat unaniem goed te acteren. Het verhaaltje vertoont anorexische trekjes en het einde is voorspelbaar, maar een reeks leuke personages (de moonwalkende, rappende Jim is onze favoriet) en een paar écht geinige vondsten (die paraplu!) maken hier een verrassend aangenaam wegkijkend romantisch tussendoortje van.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray