Zoeken

The Great Buck Howard

  • Cinevision.be/nl quoteert The Great Buck Howard met een 3/5
  • Regisseur: Sean McGinly
  • Cast: John Malkovich, Colin Hanks, Emily Blunt, Tom Hanks
  • Genre: Komedie
  • Duur: 89 minuten
  • Releasedatum DVD: 30-09-2009
  • Distributeur DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "The Great Buck Howard"

Met zijn langspeelfilmdebuut ‘Two Days’, waarin een man een filmcrew onder de arm neemt om zijn laatste dagen voor z’n geplande zelfmoord in beeld te brengen, wist filmmaker Sean McGinly zich op te merken bij niemand minder dan Tom Hanks. Toen hij weet had van McGinly’s nieuwe filmplannen besloot hij hem dan ook financieel te steunen. De acteur uit ‘The Da Vinci Code’ en vervolg ‘Angels & Demons’ treedt niet enkel op als producent, ook neemt hij een bijrol voor z’n rekening, alsook zorgde hij voor een topcast, die verder bestaat uit ondermeer zijn zoon Colin, John Malkovich en Emily Blunt.

Voor ‘The Great Buck Howard’ zocht McGinly inspiratie in zijn eigen verleden. Hij was namelijk een tijdje werkzaam voor George Kresge, oftewel The Amazing Kreskin, een mysterieus magician die - zo verklaarde de filmmaker - erg moeilijk te doorgronden was. Ook het titelpersonage van zijn nieuwst worp dicht hij die eigenschap toe. Gezien McGinley vooral ervaring heeft als observator mag het evenwel niet verbazen dat het echte hoofdpersonage niet de excentriekeling uit de titel is, maar de jonge knaap die door hem onder zijn hoede genomen wordt. Een rol die vertolkt wordt door Colin Hanks.

Hanks junior geeft gestalte aan Troy Gable, een vroege twintiger die op een zekere dag de brui aan zijn rechtenstudie geeft en het als schrijver wil proberen. Hij maakt zichzelf wijs dat zijn opties open liggen en dat hij nog jong genoeg is om met zijn leven alle kanten op te gaan, maar zijn vader denkt daar enigszins anders over. Wanneer Troy besluit een baantje aan te nemen als assistent van een wat uitgerangeerde podiumentertainer is dat geheel tegen diens zin. Vooral als hij erachter komt welke vaak uitzinnige eisen de nieuwbakken werkgever van zijn zoon soms stelt.

Buck Howard (John Malkovich mag heerlijk over de top gaan en beleeft zichtbaar plezier) is natuurlijk not your ordinary boss. Ooit was hij een populaire illusionist, maar nu is hij al een tijdje uit de schijnwerpers verdwenen. Toch heeft hij nog niets van zijn charisma en maniertjes verloren (let op hoe hij bijna schouders uit de kom rukt terwijl hij iemand een hand schudt), en gelooft hij in zijn eigen grootsheid. Vastberaden een grote comeback te maken kan hij de hulp van Gable goed gebruiken. Die laatste raakt in een mum van tijd bedwelmd door de bijzondere, onbeschrijflijke kracht die Howard uitstraalt. Tot ieders verbazing werkt Howard zich weer op tot de top.

‘The Great Buck Howard’ is een leuke, makkelijk verteerbare komedie, die evenwel nooit diep graaft. Op het einde van de rit heb je niet het gevoel kennisgemaakt te hebben met het titelkarakter (maar dat is misschien part of the mystery) en ook het personage van Colin Hanks maakt niet echt veel indruk als sullige aspirant-schrijver. Toch doet de acteur het aardig, al wordt hij net als zijn co-acteurs Emily Blunt, Tom Hanks en Steve Zahn volledig weggespeeld door een uitzinnige Malkovich die zich voor de volle honderd procent uitleeft als Buck Howard. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Vlot amusement.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray