Zoeken

Happily N'Ever After 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Happily N'Ever After 2 met een 2/5
  • Regisseurs: Boyd Kirkland, Steve Gordon
  • Cast: Helen Niedwick, Cindy Robinson, G.K. Bowes
  • Genre: Animatie
  • Duur: 72 minuten
  • Releasedatum DVD: 14-10-2009
  • Distributeur DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Happily N'Ever After 2"

Met animatiefilms kan je anno 2009 drie kanten op. Of je gaat voor een volledig nieuwe film, losstaand van alle clichés die kijkers traditiegetrouw voorgeschoteld krijgen; of je maakt er een moppentrommel van, bolstaand van parodiërende grappen en verwijzingen naar doorgaans populaire blockbusters; of je haalt een bekend sprookje van onder het stof, poetst het op en maakt een variant, ietwat aangepast aan de huidige tijdsgeest. ‘Happily N’Ever After’ koos een paar jaar terug voor het laatste, en zo mag het geenszins een verrassing heten dat ook deze sequel die kant opgaat.

Bracht zijn voorganger nog een alternatieve versie van klassieker ‘Cinderella’, dan zoomt deze in op het verhaal van die andere lieftallige Disney-nimf die doorheen de jaren een iconisch status veroverd heeft, namelijk Sneeuwwitje. Maar ook andere bekende figuren passeren de revue: de zeven dwergen - de logische achterban van het mooiste prinsesje van het land - zijn van de partij, maar ook de drie biggetjes knorren hun weg in het verhaal, en Repelsteeltje maakt opnieuw zijn opwachting. Erg spits kan je het scenario waarin al deze karakters samenkomen misschien niet noemen, maar voor de meer jongere filmfans garandeert hun aanwezigheid een sprankelend avontuur.

Er was eens een verwaand prinsesje, genaamd Sneeuwwitje. Haar dagen slijt ze loltrappend met haar vriendinnen Roodkapje, Bo Peep en Goudlokje. Niets kan haar egocentrische bestaan verstoren, denkt ze. Wanneer haar vader aankondigt dat hij gaat trouwen met de bloedmooie Vrouw Vals, lijkt er een eind gekomen aan Sneeuwwitje’s zorgeloze leventje. De nieuwe eega van haar pa is immers een wolf in schaapsvel, want in werkelijkheid is ze een gemene heks in vermomming die niets anders wil dan het koninkrijk aan haar heerschappij onderwerpen. Maar daarvoor moet ze eerst van Sneeuwwitje af raken.

Dat blijkt niet erg moeilijk te zijn en ze bedenkt algauw een snood plan. Zo laat ze de dochter van haar nieuwe echtgenoot een hap nemen van een magische appel, waardoor die de gemeenste dingen over de dorpelingen begint rond te spuien. De ochtend na dat debacle herinnert ze zich er niets meer van, maar in het dorp zijn ze er niet meteen van bekomen. Ze wordt als het ware gedwongen haar thuis te verlaten en zo komt ze in het bos terecht, waar ze nieuwe vrienden maakt met de zeven dwergen en de drie biggetjes. En ze komt ook achter de ware intenties van haar boze stiefmoeder.

‘Happily N’Ever After 2’ is een vlot gemaakte animatiefilm met tal van levenslesjes voor de jeugdige kijkertjes. De transformatie van Sneeuwwitje (in het begin een bijna losbandige narcistische tiener en later een meid die zich voor iedereen inzet) is zo doorzichtig als wat en de volwassen kijker zal zich eerder ergeren aan het megablik stereotiepen dat de makers opentrekken, maar met zijn best aardige visuele stijl, nergens wereldschokkend maar toch fraai gedaan, en leuke stemmencast heeft dit tweede deel alvast meer troeven in huis dan zijn abominabele voorganger. Geen hoogstaande cinema, maar wel iets waarmee je een kroost zoet kan houden. Het is immers voor hen bestemd.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray