Zoeken

Obsessed

  • Cinevision.be/nl quoteert Obsessed met een 2/5
  • Regisseur: Steve Shill
  • Cast: Idris Elba, Beyoncé Knowles, Ali Larter
  • Genre: Thriller
  • Duur: 108 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 22-10-2009
  • Distributeur Blu-ray: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Obsessed"

Maak kennis met Derek Charles (Idris Elba), een succesvolle zakenman met een job die ‘m beslist geen windeieren legt, een bloedmooie en toegewijde vrouw aan z’n zijde (Beyoncé Knowles) en een zoontje waarvoor hij alles zou doen. Je zou gerust kunnen zeggen dat Derek the American dream aan den lijve ondervindt. Aan z’n schijnbaar perfecte leventje lijkt echter een einde te komen met de komst van Lisa (Ali Larter), een interim-secretaresse die haar intrede maakt op het bedrijf waar Derek werkt. Een simpele (onschuldige) flirt op de werkvloer laat al gauw op zich wachten, maar het escaleert snel in een kat-en-muisspelletje tussen Lisa, Derek en zijn jaloerse eega.

‘Obsessed’, waarbij de titel al weinig verhullend laat uitschijnen welke toer het verhaal zal opgaan, is een dertien-in-een-dozijn-thriller, die zonder scrupules leentjebuur speelt bij (betere) sensuele thrillers uit het verleden. Zo doet de driehoeksverhouding die zich tussen de karakters ontwikkelt, denken aan ‘Fatal Attraction’ (met dit verschil dat nu de vrouw de ultieme confrontatie met de belaagster aangaat) heeft de evolutie van het verhaaltje veel weg van dat van ‘The Temp’. Gooi daar nog een fikse scheut ‘Disclosure’ bovenop (sexual encounters in the work place) en je hebt een cocktail die zoveel jaar na dato nog altijd werkt.

Tenminste, dat hopen de makers, want op elk product staat een versheiddatum, en die is hier toch wel met enige tijd overschreden. ‘Obsessed’ is zo’n thriller zoals die in de jaren negentig aan de lopende band geproduceerd werden, wat maakt dat zowat elke variant daarop reeds de revue gepasseerd is en dat je nog maar weinig nieuwe variaties op dat klassieke thema kan verzinnen. Wat echter het meest tegen de borst stoot, is niet dat deze film een zoveelste in dat rijtje is, maar wel dat de film geen enkele moeite doet om zich te onderscheiden.

Toch is het niet al kommer en kwel. Het mag dan allemaal braafjes en voorspelbaar zijn, met z’n duur van iets meer dan 100 minuten gaat het wel erg vlotjes vooruit en je kan onmogelijk stellen dat het saai of langdradig wordt. Ook de acteurs staan best oké te acteren. Idris Elba staat sinds het begin van zijn carrière in de schaduw van de meer populaire Afro-Amerikaanse acteurs, maar ook hij beschikt over enig talent. Daarnaast bewijst Beyoncé Knowles dat ze ook in niet-zingende optredens haar mannetje kan staan en toont Ali Larter dat ze betere films verdient dan waar ze doorgaans in te zien is. Niet erg verrassend dus, deze ‘Obsessed’, en weinig ambitieus, maar best oké voor een regenachtige middag.

Extra’s (Blu-ray): in ‘Playing Together Nicely’ krijgen we op plusminus 15 minuten weinig meer te horen dan wat de gebruikelijke bonusdocu’s aanbieden: cast en crew die uitleggen hoe de productie tot stand kwam. Interessanter is ‘Girl Fight!’, waarin het finale duel tussen de twee hoofdactrices in detail uit de doeken wordt gedaan. Boeiend omdat we meer te weten komen over de manier waarop te werk wordt gegaan om zo’n scène zo realistisch mogelijk in beeld te brengen. ‘Dressed To Kill’ ten slotte zoomt dan weer in op de looks van de prent, en dan vooral wat de kledijkeuze betreft.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray