Zoeken

Feast II: Sloppy Seconds

  • Cinevision.be/nl quoteert Feast II: Sloppy Seconds met een 3/5
  • Regisseur: John Gulager
  • Cast: Jenny Wade, Clu Gulager, Diane Ayala Goldner
  • Genre: Horror
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum DVD: 20-10-2009
  • Distributeur DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "Feast II: Sloppy Seconds"

Een franchise kan een film maken of kraken. Sciencefictionhit ‘The Matrix’ heeft veel van zijn vernieuwende klasse kwijtgespeeld toen de Wachowski’s besloten om hun hit tot een trilogie uit te breiden. Van klassieker ‘The Exorcist’ wil iedereen het liefst van al vergeten dat die ooit vier vervolgen kreeg, en het uit 1981 daterende ‘Scanners’ van David Cronenberg heeft nooit de cultclassic-status bereikt die de film zeker verdiende omdat er een stel bonzen het nodig achtte daar twee abominabele sequels op te produceren. Dat het anders kan (zeker in het nagelbijtgenre), bewijst ‘Feast II: Sloppy Seconds’.

De eerste ‘Feast’ was enkele jaren geleden een verrassingshit in het genre. Regisseur John Gulager vond allerminst het buskruit heruit, maar hij ging creatief aan de slag en creëerde een film die een heel eigen sfeer wist op te roepen. Een prent die uitblonk in originaliteit, en dat was weer een hele poos geleden. De ambachtelijke werkwijze die de man erop nahield, riep bovendien herinneringen op aan die van cultgringo Robert Rodriguez. Toevallig was het dan ook niet toen bleek dat het fun- en met moddervette knipogen opgediende goregehalte aansloot bij dat van ‘From Dusk Till Dawn’ en ‘Planet Terror’.

Ook deze rechtstreeks voor dvd gedraaide sequel gaat voort op dit elan. En dat hadden we ook wel verwacht gezien Gulager opnieuw in het regiegestoelte plaatsnam. In het verleden is de terugkeer van een cineast vaker een garantie op succes gebleken. Het mag duidelijk wezen dat hij opnieuw voluit de sfeerkaart trekt en dat hij zich voor de plot niet meteen uit de naad heeft gewerkt. Nadat de monsters uit het origineel een bar verwoest hebben, trekken ze naar een naburig dorpje, waar ze de inwoners en een stel overlevenden uit het eerste deel terroriseren en attaqueren.

Gulager heeft niet op een litertje bloed, kots en andere lichaamssappen (houd je maar vast voor wat mogelijk één van de meest smakeloze horrorfilms in tijden is!) gekeken, wat maakt dat ‘Feast II: Sloppy Seconds’ wat foutheid betreft bij momenten erg sterk aanleunt bij de avonturen van Johnny Knoxville en zijn ‘Jackass’-kompanen, zij het dan in een traditionele ‘monsters bedreigen stadje’-vorm gegoten. Het woestijndecor doet op zijn beurt dan weer denken aan de ‘Tremors’-films, gelijkaardige horrorfilms die het eerder van hun humor dan van hun gruwel moesten hebben.

Want ook al wordt de liefhebber van gore horror op de wenken bediend, toch mag er vooral gelachen worden, net als bij zijn voorganger. De introductie van de personages levert alweer enkele scènes op die je zullen doen gniffelen (ook al was de voorstelling in de eerste nog beter) en voorts passeren er nog een stel scènes die flirten met de grenzen van het fatsoen, maar die net door hun over the top-karakter toch weten te vermaken. Je kan niet beweren dat dit smaakvolle cinema is en je moet zeker het genre kunnen appreciëren, maar wie dat kan, zal met volle teugen genieten van deze portie B-fun.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray