Zoeken

The Break-Up

  • Cinevision.be/nl quoteert The Break-Up met een 1/5
  • Regisseur: Peyton Reed
  • Cast: Jennifer Aniston, Vince Vaughn, Jon Favreau
  • Genre: Komedie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum: 21-06-2006
  • DVD: 26-10-2006
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "The Break-Up"

Er zijn zo van die films waar je gewoonweg niet omheen kunt. Rond ‘The Break-Up’ wordt al bijna een half jaar lang reclame gemaakt, zonder dat iemand ook maar een idee had waarover deze film exact zou gaan. Oké, je hoeft geen helderziende te zijn om te beseffen dat een prent met dergelijke titel waarschijnlijk maar weinig diepgang zal kennen. Onze vrees was dan ook terecht; ‘The Break-Up’ is een prent die de annalen zal ingaan als de film waarbij Jennifer Aniston voorgoed afscheid nam van adonis Brad Pitt en een nieuwe relatie startte met tegenspeler Vince Vaughn. U weet wel, Brad Pitt startte op zijn beurt een relatie met Angelina Jolie na hun samenwerking in die andere tabloidhype ‘Mr. & Mrs. Smith’.Ongetwijfeld allemaal ongelooflijk interessant en hartverscheurend, maar dat maakt van dit misbaksel nog steeds geen goede film.

Het verhaal - of wat daarvoor moet doorgaan - gaan we hier niet uit de doeken doen; we gaan er vanuit dat u met de titel (en bijhorende poster!) meer dan genoeg informatie hebt. Regisseur van deze eens hyperromantische, dan weer melodramatische draak is Peyton Reed, die in het verleden reeds verantwoordelijk was voor ‘Down With Love’, een weinig overtuigende maar tenminste originele genreoefening. Het probleem bij ‘The Break-Up’ is vooral de chronische afwezigheid van goeie grappen; af en toe kan er ook bij ons wel eens een gniffel vanaf, maar echt schateren doen we nooit. Bovendien zijn we er niet helemaal uit welk gevoel de makers bij de kijker willen oproepen; de prent laveert tussen de grootste onnozelheden en niet weg te denken serieuze kwesties uit een relatie. Met al deze ingrediënten zou je zonder enige moeite een scherpe tragikomedie kunnen creëren, maar cineast Reed maakt er louter een stervehikel van.

De nadruk ligt op de acteurs en hun onderlinge gedragingen. Jennifer Aniston is in wezen geen slechte actrice, maar ze zet nu voor de zoveelste keer hetzelfde typetje neer. Met ‘Derailed’ dachten we dat er enige vordering in haar carrière kwam, maar nu moeten we onze mening toch herzien. Ook Vince Vaughn teert op z’n oude kunstjes, waardoor z’n vertolking eerder afgezaagd dan overtuigend aanvoelt. ‘The Break-Up’ is noch romantisch, noch komisch. We houden het op vervelend.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray