Zoeken

Breaking And Entering

  • Cinevision.be/nl quoteert Breaking And Entering met een 3/5
  • Regisseur: Anthony Minghella
  • Cast: Jude Law, Robin Wright Penn, Juliette Binoche
  • Genre: Drama
  • Duur: 120 minuten
  • Releasedatum: 21-03-2007
  • DVD: 12-09-2007
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Breaking And Entering"

Ooit getipt voor de Oscars van 2007 stevent deze ‘Breaking And Entering’ uiteindelijk af op een vrij anonieme bioscooprelease. Deze nieuwste van Anthony Minghella houdt het midden tussen een relatiedrama, een sociale thriller en een verfilming van een zoet romantisch stationsromannetje. Door niet echt resoluut voor één van deze genres te kiezen dreigt ‘Breaking And Entering’ tussen twee stoelen te vallen.

Will Francis (Jude Law) is een architect, wiens privé-leven danig overhoop ligt. Hij woont al tien jaar samen met de vrouw van z’n dromen (Robin Wright Penn) en haar dertienjarige dochter, maar het magische vuur is al een tijdje uitgedoofd en dochterlief blijkt door een lichtpsychologische stoornis een onhandelbaar kind te zijn. Om niet te veel tijd met z’n gezin te moeten doorbrengen, stort Will zich op z’n werk. Als er verschillende avonden op rij ingebroken wordt, besluit hij zelf de wacht te houden. Per ongeluk maakt hij kennis met Amira, de moeder (Juliette Binoche) van één van de inbrekers. Will start een passionele relatie met haar.

Het scenario van ‘Breaking And Entering’ hangt ogenschijnlijk met heel wat haken en ogen aan elkaar, maar toch komt alles uiteindelijk mooi op z’n pootjes terecht. Erg geïnspireerd is het niet en soms ligt de multiculturele symboliek er wel heel dik op, maar toch maken de oprechte en mooi uitgetekende personages veel goed. Dat het tempo in het tweede uur beduidend lager ligt dan het weinig minder dan fantastische eerste deel is jammer, maar de uitstekende vertolkingen van Jude Law en Juliette Binoche houden het geheel staande. Vooral Law, die zich opnieuw profileert als drama-acteur, is ijzersterk en met z’n grijze lokken en sjofele outfits heeft hij charisma te over. Ook Binoche, die zich een Servisch accent aanmeet zonder te vervallen in een karikaturale tongval, is briljant en bewijst meer dan tien jaar na ‘The English Patient’ dat een samenwerking met Minghella vuurwerk oplevert. Robin Wright Penn is minder prominent aanwezig; ’t is te zeggen, ze is er wel, maar opvallen doet ze haast nooit.

‘Breaking And Entering’, bogend op een degelijk uitgewerkt scenario en een prima soundtrack, zal vooral herinnerd worden omwille van z’n knap acteerwerk. Verre van een meesterwerk, maar toch een interessant en te ontdekken kleinood.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray