Zoeken

Hannah Montana: The Movie (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Hannah Montana: The Movie (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Peter Chelsom
  • Cast: Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Melora Hardin
  • Genre: Familiefilm
  • Duur: 102 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 25-11-2009
  • Distributeur Blu-ray: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Hannah Montana: The Movie (Blu-ray)"

Toen Lizzie McGuire na een succesvolle serie en een bioscoopfilm te slapen werd gelegd (en daarmee ook de carrière van vertolkster Hilary Duff), moest vanzelfsprekend naar een nieuw meisje uitgekeken worden dat (vooral vrouwelijke) tienerhartjes zou kunnen veroveren. Dat werd Hannah Montana, een doodgewone scholier die’s avonds een pruik op de harses zet en onder die artiestennaam een leven als popster beleefd. Een druk bekeken tv-serie, door heel wat jonge trommelvliesjes met succes onthaalde popalbums en een hitconcert(dvd) later is er nu ook een film.

Wanneer Hannah Montana als een simpele, pretentieloze meid door het leven gaat, luistert ze naar de naam Miley Stewart (een rol van Miley Cyrus). In de film gaat ze voor een paar weken terug naar haar oma op het platteland, waar ze eertijds erg graag veel tijd doorbracht. Tenminste, voordat ze met haar nieuwe alter ego proefde van het succes. Haar vader, die haar erheen bracht, wil namelijk dat ze weer met beide voetjes op de grond komt. In het begin lijkt Miley niet echt scheutig om veel tijd te besteden aan haar hernieuwde boerenbestaan, maar dan loopt ze plots de niet onaantrekkelijke Travis tegen het lijf. Maar het blijkt niet eenvoudig haar dubbelleven aan de gang te houden.

Toegegeven, als je geen meisje tussen acht en zestien bent, is de kans klein dat ‘Hannah Montana: The Movie’ je hart sneller zal doen slaan, maar toch kan je moeilijk voorbij aan het feit dat deze voor de doelgroep uitgekiende muzikale tienerkomedie goedgemaakt is en doet wat hij belooft te doen. Net zoals in ‘High School Musical’ en ‘Lizzie McGuire’ gaat het hier ook om een tiener die met ondermeer verliefdheid en identiteit te maken krijgt. Het hippe leven als popster dat een normaal meisje als Miley Stewart leidt, speelt overigens uitstekend in op de droom van vele jonge meisjes die graag de nieuwe Britney Spears (nou, ja) willen worden.

Miley Cyrus, de dochter van countryzanger Billy Ray Cyrus (die in de film haar vader portretteert), is een meid met tonnen charisma en die weet ze prima in de strijd te gooien. Haar stem heeft ze duidelijk van haar vader geërfd. Ook is het niet toevallig dat ze in de hoedanigheid van Hannah Montana al een heleboel filmprijzen (Teen Choice Award, MTV Movie Award, etc.) in de wacht sleepte waarmee haar populariteit bij een jongere doelgroep in de verf wordt gezet. Voor de volwassen kijker biedt deze film niet erg veel, maar dat maakt ook niet uit. Voor elke tiener (preferabel van het vrouwelijke geslacht) is dit smullen geblazen. Zij liggen ook niet wakker van het clichématige verhaaltje.

Extra’s (Blu-ray): net zoals heel wat andere Disney-films die heden ten dage op Blu-ray verschijnen, is ook die van ‘Hannah Montana The Movie’ uitgerust met een extra dvd waarop de film terug te vinden is. Verder bestaat het bonusmateriaal uit een fiks muzikaal luik (niet verwonderlijk) met onder andere muziekvideo’s en een Sing Along-optie. Aansluitend is er ook nog een blik achter de schermen, enkele verwijderde scènes, bloopers en een (tegenwoordig obligate) audiocommentaar aanwezig. Kortom: de uit de kluiten gewassen hoeveelheid bonusmateriaal, qua sfeer in het verlengde van de film, maakt dit voor alle fans interessant.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray