Zoeken

G-Force (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert G-Force (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Hoyt Yeatman
  • Cast: Sam Rockwell, Penélope Cruz, Nicolas Cage, Steve Buscemi
  • Genre: Komedie
  • Duur: 88 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 25-11-2009
  • Distributeur Blu-ray: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "G-Force (Blu-ray)"

Dat de Disneystudio’s al langer dan vandaag grossieren in pratende dieren is niet meteen een staatsgeheim. Niet alleen in hun tekenfilms, maar ook in hun live actionportfolio stikt het van wonderbaarlijke fauna zoals daar zijn een telepathische kat (From Outer Space) en de pratende ezel Gus. Of die films uit de jaren stillekes de huidige generatie klein filmminnend grut nog kunnen bekoren is uiteraard de vraag. Met het antwoord nemen ze alvast geen risico, daar ze hun catalogus blijven uitbreiden met dierenfilms die mee evolueren met de tijdsgeest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de caviahelden en de sidekicks uit ‘G-Force’ volledig uit pixels bestaan en dat ze kunst- en vliegwerk uithalen die hun (goed getrainde) broers en zussen uit de echte wereld nooit kunnen evenaren.

Dat de stunts er spectaculair uitzien, heeft alles te maken met producer Jerry Bruckheimer. De actiemacho sprokkelde al heel wat hits bij elkaar voor Disney (hij produceerde onder meer de ‘Pirates Of The Caribbean’- en ‘National Treasure’-reeks en een aantal blockbusters van Michael Bay), en levert nu voor het eerst een actievolle kinder- en familiefilm af. Het is vrij snel duidelijk dat de vlam bam-actie in deze junior-‘Armageddon’ zich vooral naar tienjarige kijkbuiskinderen richt.

Waarschijnlijk is dit zowat de ideale doelgroep voor een verhaal waarin spionerende en met hightech-hulpstukken uitgeruste cavia’s de mysterieuze plannen van malafide multimiljonair Leonard Saber (Bill Nighy, die dit filmpje ongetwijfeld alleen voor een vet loonbriefje heeft aangenomen) willen dwarsbomen. Deze door de productie en verkoop van elektrotoestellen rijk geworden egotripper wil door de signalen die zijn chips uitsturen immers de wereld vernietigen. Aan het gouden caviatrio Juarez, Blaster en Darwin om de vernietiging van onze blauwe planeet te verijdelen.

Het siert Bruckheimer en regisseur/effectenkunstenaar Hoyt Yeatman dat ze ook de oudere (mee)kijkers niet vergeten. Lekkerzittende scènes als die in de dierenwinkel zijn immers reuze genietbaar voor jong en oud. Dat Bruckheimer naar de climax toe definitief de explosieve actiekaart trekt, is ietwat onvermijdelijk. Doordat ‘G-Force’ zich echter nooit au sérieux neemt, op tijd en stond de juiste entertainmentknoppen indrukt en verbazend goed vooruitgaat, finisht het allemaal als een niet onaardig anderhalf uur boordevol caviagefrunnik. Al hangt veel uiteraard af van de mate waarin je wil mee stappen in een wereld waarin door de FBI-getrainde cavia’s zich à la James Bond en Ethan Hunt in onmogelijke missies storten. Wie niet voor de lokale nasynchronisatie kiest, kan in elk geval genieten van de geslaagde tongvallen van ondermeer Penélope Cruz, Sam Rockwell, Nicolas Cage (als mol met een neus voor ICT) en Steve Buscemi (als hamster met een verborgen agenda), die zich blijkbaar allemaal hoorbaar amuseerden tijdens de opnames.

Extra’s (Blu-ray): naar goede gewoonte kruidt Disney de hoofdfilm (waarvan naast de Blu-ray ook de dvd er als bonus bijzit) met de nodige extra’s. Gaande van overbodige gein (bloopers, muziekvideo’s) tot inhoudelijk gelaagde én geslaagde featurettes, waarin onder meer te zien is hoe de pluizige superspionnen tot leven werden gewekt.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray