Zoeken

Bridget Jones: The Edge Of Reason

  • Cinevision.be/nl quoteert Bridget Jones: The Edge Of Reason met een 2/5
  • Regisseur: Beeban Kidron
  • Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant
  • Genre: Komedie
  • Duur: 108 minuten
  • Releasedatum: 08-12-2004
  • DVD: 07-04-2005
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Bridget Jones: The Edge Of Reason"

Drie jaar na de innemende en hoogst vermakelijke romantische komedie ‘Bridget Jones’s Diary’ kreeg men Amerikaanse actrice Renée Zellweger zover om opnieuw in de huid te kruipen van het inmiddels wereldberoemde Britse, volslanke personage. ‘Bridget Jones: The Edge Of Reason’, net als z’n voorganger gebaseerd op een bestseller van Helen Fielding, werd echter niet opnieuw geregisseerd door BBC-reporter Sharon Maguire, maar door de Engelse cineaste Beeban Kidron, bekend van de terecht geflopte travestietenfilm ‘To Wong Foo’.

In dit nieuwe avontuur vormt Bridget nog steeds een koppel met de mensenrechtenadvocaat Mark Darcy (Colin Firth), die ze stilaan beschouwt als haar grote liefde. Samenhokken is voor Bridget echter niet genoeg, ze wil graag haar liefde bevestigen door hem definitief aan de haak te slaan en droomt al van een romantisch huwelijk en kinderen. Marks nieuwe, sexy collega Rebecca (Jacinda Barrett) en het opduiken van womanizer Daniel Cleaver (Hugh Grant) maken Bridgets toekomstplannen er niet eenvoudiger op.

‘Bridget Jones: The Edge Of Reason’ wacht de haast onmogelijke taak z’n geslaagde voorganger te verbeteren of op z’n minst te evenaren. Het mag niet verbazen dat de makers er alles aan gedaan hebben om deze nieuwe fratsenparade van eenzelfde stijl en uitstraling te voorzien, maar al snel is duidelijk dat het ritme volledig verkeerd zit en dat de grappen van een beduidend lager niveau zijn. Niet alleen zijn de verschillende situaties danig overdreven en vergezocht, ook wordt alles - zoals het een sequel betaamt - een stuk grotesker en buitenissiger aangepakt. Zo zien we Bridget achtereenvolgens parachutespringen, ongewild deelnemen aan een skiwedstrijd of zelfs in een Thaise gevangenis belanden, waar ze de lokale vrouwen opvrolijkt met zanglessen en wonderbra-demonstraties.

De verdere uitwerking van de inmiddels bekende karakters laat ook lichtjes te wensen over - Hugh Grant op kop: de acteur én zijn personage lopen er allebei hopeloos verloren bij. Ook Colin Firth zal met deze film niet van z’n ‘stijve hark’-reputatie af geraken. Dat Renée Zellweger als enige nog de nodige charme in haar rol weet te leggen, biedt geen soelaas. ‘Bridget Jones: The Edge Of Reason’ bevat slechts enkele leuke, mierzoete momentjes. Te weinig om van deze duidelijk voor het geld gedraaide sequel een goede film te maken!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray