Zoeken

21 Grams

  • Cinevision.be/nl quoteert 21 Grams met een 3/5
  • Regisseur: Alejandro Gonzalez Iñarritu
  • Cast: Sean Penn, Naomi Watts, Benicio Del Toro
  • Genre: Drama
  • Duur: 125 minuten
  • Releasedatum: 11-02-2004
  • Distributeur: Paradiso Films
Bekijk de cover van de film "21 Grams"

Vier jaar na ‘Amores Perros’ staat Alejandro Gonzalez Inarritu er opnieuw met ’21 Grams’, nog maar zijn tweede film maar een enorme blijk van maturiteit. De film vertelt het verhaal van drie karakters, die door een autoaccident elkanders levenswandel kruisen. Zo is er de hartpatiënt Paul (Sean Penn), die balanceert op het randje van leven en dood. Ook maken we kennis met Cristina (Naomi Watts), wiens man en twee dochtertjes overreden werden door de ex-gedetineerde Jack Jordan (Benicio Del Toro).

Inarritu’s prent hangt aan elkaar van verschillende flashbacks en flashforwards. Haast niets is chronologisch en door de steeds snelle overschakelingen is het goed opletten om op het spoor niet bijster te raken. Inarritu houdt van verrassingen en dat merk je in de opbouw van de film. Zo zet hij - ondanks zijn structuur - de kijker toch meermaals op het verkeerde been. ’21 Grams’ wordt geprofileerd als een thriller, maar is veeleer een diepmenselijk drama over drie mensen uit verschillende bevolkingslagen. De dialogen zijn bijzonder sterk en het visuele aspect bereikt ongekende hoogten. Zo wordt grove korrel afgewisseld met verfijnd beeld en worden we ook getrakteerd op eigenzinnige kleurencombinaties.

Sean Penn acteert naar goede gewoonte sterk en ook Naomi Watts bewijst eens te meer een bijzonder goede actrice te zijn. De beste prestatie is weliswaar afkomstig van Benicio Del Toro, genomineerd voor een Oscar. Zijn interpretatie van een diepgelovige ex-crimineel is een titanenwerkje, een sublieme kroon op een overtuigend en bijzonder sterk werk. ’21 Grams’ is aangrijpend, meeslepend, origineel en gedurfd. Goede film!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray