Zoeken

Forget Me Not

  • Cinevision.be/nl quoteert Forget Me Not met een 2/5
  • Regisseur: Tyler Oliver
  • Cast: Carly Schroeder, Cody Linley, Michah Alberti
  • Genre: Horrorthriller
  • Duur: 98 minuten
  • Releasedatum DVD: 20-01-2010
  • Distributeur DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Forget Me Not"

In de reeks ‘verzoek eens de cinematografische goden’: maak een middelmatige horrorfilm en titel hem ‘Forget Me Not’. Wedden dat de kans groot is dat in ruim 80 % van de recensies in de laatste zin te lezen staat dat het een filmpje is om wel snel te vergeten?

Zelf hebben we niets tegen aimabele B-horror. Integendeel, we offeren graag onze nachtrust op voor lekker zittende gruwel, maar voor ‘Forget Me Not’ van debutant Tyler Oliver is het niet per sé nodig om aan het zandkorreloffensief van Klaas Vaak te weerstaan. Oliver zoekt immers zijn heil in het kopiëren van bekender horrorwerk. Neem nu de eerste twintig minuten: we zien hoe een roedel tieners feest, drinkt, vrijt, as if’t en hun zongebruinde lichamen etaleert. De standaard omkadering van zowat elke Amerikaanse tienerhorrorprent met andere woorden, zij het ditmaal vertolkt door jongens en meisjes die acteren alsof ze bij de auditie van pakweg ‘I Know What You Did Last Summer’ en ‘Sorority Row’ uit de boot zijn gevallen. Hoofdrolspeelster Carly Schroeder was eerder te zien in de ‘Lizzy McGuire’-televisiereeks en twee andere castleden verdienden hun sporen bij ‘Hannah Montana’.

‘Forget Me Not’ leent het wraakthema van de twee bovenvernoemde horrorprenten (en van ettelijke anderen), en gooit er voor het gemak nog een fikse scheut ‘The Grudge’ tegenaan. Het was co-scenarist Jamieson Stern die met het uitgangsidee op de proppen kwam. Als tiener had hij immers een paar keer verstoppertje gespeeld op een kerkhof, en dat vond hij een ideaal uitgangspunt om een horrorthriller aan op te hangen. Want wat als er iets mis gaat tijdens zo’n spelletje en er een dode valt? Eentje die jaren later terug opduikt om de schuldigen zelf een voor een naar het hiernamaals te sturen?

Wie het antwoord op die vraag aan den lijve mag ondervinden, is Sandy Channing (Schroeder). Pas het middelbare diploma op zak, en voorgedragen voor een universiteitsbeurs, het geluk lacht haar dus overduidelijk toe. Net als haar broer trouwens, die hetzelfde rooskleurige lot te wachten staat. En ja, dat is wel degelijk eighties-jeugdidool Christopher Atkins (‘The Blue Lagoon’, ‘The Pirate Movie’) die even komt cameo’en als hun vader. In plaats van een zorgeloze vakantie tegemoet te gaan, zien Sandy en haar vriendenkring zich echter geconfronteerd met een wraakzuchtige geest uit haar verleden. Pas als Sandy zich kan herinneren wat er destijds is foutgelopen, lijkt ze echt in staat het onheil een halt toe te roepen…

Gelukkig voor ons kijkgeduld schakelt ‘Forget Me Not’ na het weinig sterke begin geleidelijk aan naar een hogere versnelling. Niet dat het daardoor een beklijvende film wordt, maar wel zijn er genoeg scènes om de fans van door het beeld flitsende geesten en schaduwen te plezieren. Ook origineel is de notie dat het kwade niet altijd verliest en het goede niet altijd wint. Een kleine twist in de staart die er zowaar voor zorgt dat ‘Forget Me Not’ niet onmiddellijk vergeten is.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray