Zoeken

My Dad's Six Wives (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert My Dad's Six Wives (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Howard Michael Gould
  • Cast: Elisha Cuthbert, Tim Allen, Andie MacDowell, Jenna Elfman
  • Genre: Komedie
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 26-01-2010
  • Distributeur Blu-ray: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "My Dad's Six Wives (Blu-ray)"

Dat films over begrafenissen niet noodzakelijk een sfeer in mineur hoeven te bevatten, weten we van onder andere ‘Death At A Funeral’, een grappige komedie van Britse makelij waarvan later dit jaar de Amerikaanse remake verschijnt. Ook ‘Orphans’ van Peter Mullan deed ons medio jaren ’90 schateren ondanks het feit dat de vier hoofdpersonages samenkwamen vanwege de dood van hun moeder. Het is ook die komische vibe waarnaar regisseur Howard Michael Gould op zoek is in ‘My Dad’s Six Wives’.

Wanneer Barbara Lefay (Elisha Cuthbert) een telefoontje krijgt met het bericht dat haar vader Henry Lefay (Tim Allen) om het leven is gekomen tijdens een parachutesprong, keert ze voor het eerst sinds vier jaar terug naar haar geboortestad. Alsof het verwerken van haar vaders dood nog niet genoeg is, krijgt ze daar ook nog eens af te rekenen met vijf bakkeleiende deernen die elkaar voor het minste in de haren vliegen. Het betreft Henry’s huidige eega én al zijn ex-vrouwen, die elk zo hun eigen ideeën hebben over onder andere de keuze van de kist, wie mag speechen en wie nu eigenlijk Henry’s ware liefde was.

‘My Dad’s Six Wives’ schiet heel erg rommelig uit de startblokken met een lange flashback (Barbara’s vorige bezoek aan haar heimat), waarin alle personages achtereenvolgens voorgesteld worden. Voor de kijker wordt het echter veeleer een soepje dan het duidelijke overzicht waarnaar filmmaker Gould duidelijk op zoek was. Pas na een halfuur, wanneer de oorspronkelijke verhaallijn met betrekking tot Henry’s dood weer op gang getrokken wordt, lijkt de prent zijn juiste ritme gevonden te hebben. Wat zich dan ontspint, is een clowneske deurenkomedie vol ouderwetse misverstanden. Geïnspireerd kan je het misschien niet noemen, dat je mondhoeken af en toe in glimlachmodus zullen staan, blijkt toch onvermijdelijk. Grappig is ook dat je de personages tijdens deze wildgroei aan verwarringen, gekibbel en milde ruzies beter leert kennen dan in het openinghalfuur dat Gould er expliciet voor uitgetrokken had.

Tijdens het laatste luik van de film zakt de ondertussen mooi gerezen moppensoufflé echter opnieuw in elkaar. De opgebouwde verhaalmeanders krijgen dan wel allemaal netjes een slot, de vele clichés waarmee ze worden afgehandeld, maken dat ‘My Dad’s Six Wives’ alsnog teleurstelt. Zo is een zijplot over Barbara’s vriend die haar steeds weer opnieuw ten huwelijk vraagt er met de spreekwoordelijke haren bijgesleept, al was het maar om een geforceerd, maar ongepast happy end te kunnen creëren.

Elisha Cuthbert, bekend uit ‘The Girl Next Door’ en tv-serie ‘24’, staat goed haar mannetje en schenkt als één van de weinige enige diepgang aan haar personage. Dat ze het meest om handen heeft, heeft daar wellicht ook iets mee te maken. Hoewel, hoe knokig uitgewerkt de karakters van Paz Vega (zeer toepasselijk als Spaanse furie), Andie MacDowell (als Barbara’s biologische moeder) en Jenna Elfman (als blonde bimbo met dienst) ook moge zijn, de actrices halen er het maximum uit. Tim Allen op zijn beurt doet dan weer wat we van hem gewend zijn, sinds hij doorbrak met ‘Home Improvement’. ‘My Dad’s Six Wives’ heeft z’n momenten - zeker in het geinige middenstuk - maar springt te weinig uit de band om op te vallen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray