Zoeken

Terminator: The Sarah Connor Chronicles, seizoen 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Terminator: The Sarah Connor Chronicles, seizoen 2 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. David Nutter
  • Cast: Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau
  • Genre: Sciencefiction
  • Duur: 946 minuten
  • Releasedatum DVD: 10-02-2010
  • Distributeur DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Terminator: The Sarah Connor Chronicles, seizoen 2"

Het eerste seizoen van tv-serie ‘Terminator: The Sarah Connor Chronicles’ moest het niet meteen van zijn lovende kritieken dan wel torenhoge kijkcijfers hebben, maar kijk: soms hebben studio’s toch nog budget veil voor een tweede reeks. Al moet de reden in het geval van dit futuristische actiefeuilleton wellicht ook gezocht worden bij de schrijversstaking van twee jaar terug. Niet veel nieuwe franchises zagen het levenslicht, waardoor producers besloten om enkele minder scorende starters een tweede kans te bieden.

Gelukkig maar, want na het niet onverdienstelijke eerste seizoen blijkt deze tweede reeks de lat weer wat hoger te hebben gelegd. Niet in het minst ook omdat de studio de makers toestond ditmaal een volwaardig seizoen van 22 afleveringen te draaien, waar het vorige het al na 9 episodes voor bekeken hield. Dat resulteert in meer personages die ten tonele worden gevoerd, evenals in meer locaties én plotdraden. Maar wie enigszins vertrouwd is met het ‘Terminator’-universum zal rap zijn weg vinden in dit kluwen aan verhaallijnen, die vooral meer achtergrondinfo bieden over bekende personages als Sarah Connor en haar zoon, toekomstig verzetsleider John.

Andermaal binden zij de strijd aan tegen machinale vijanden die geprogrammeerd zijn om John uit te schakelen. Maar zoals we al weten uit het eerste seizoen heeft John zich vanuit de toekomst ook zo’n beschermrobot gezonden in de vorm van Cameron. Dit drietal wordt in z’n battle tegen Skynet geruggensteund door Derek Reese, de oom van John en de broer van Kyle Reese. Voorts maakt Johns hart sprongetjes wanneer hij de ravissante Riley tegen het lijf loopt en maken we kennis met de sexy Jesse, een voormalige vriendin van Derek die er de gewoonte op nahoudt eerst te schieten en daarna pas vragen te stellen.

Op basis van haar filmrollen zou je het wellicht niet verwachten, maar als bad ass heldin Sarah Connor weet Lena Headey meer dan te overtuigen. We zien haar vooral als een zelfverzekerde vrouw met een missie, al worstelt ze met haar eigen sterfelijkheid. Ook Thomas Dekker is aardig op dreef in de rol van John Connor, die evolueert van de klagende knul (aan het begin van seizoen één) naar een jongeman waarvan je gelooft dat hij met enige ernst de rol van rebellenleider op zich zal nemen. Zo’n evolutie zien we niet bij de andere karakters, die relatief vlak uitgewerkt zijn, maar wel alle hun rol in het verhaal hebben - en die overtuigend neerzetten. Nieuwkomster en robotfeeks met dienst Shirley Manson is schitterend als de machtige Catherine Weaver, terwijl Summer Glau zich wederom aardig van haar taak als terminatrix kwijt.

Fans van de reeks moeten we evenwel teleurstellen, want na deze tweede reeks werd er definitief de stekker uitgetrokken. Geniet dus best met volle teugen van deze mooi uitgebalanceerde melange van actie, spanning en sf. En wie nog niets van deze serie zag, neemt er best ook even seizoen één bij; het zal anders niet simpel zijn om alle personages te plaatsen. ‘Terminator: The Sarah Connor Chronicles’ is een uitstekende aanvulling op de inmiddels vier films tellende franchise. Een alweer verschroeiend tempo, blitse speciale effecten én een doordacht verhaal dat je ruim twintig afleveringen in de greep houdt, maken hier, net als seizoen één, een puike adrenalinestoot van.

Extra’s (dvd): een gedeeltelijke audiocommentaar van cast, crew en producent Josh Friedman, een reeks terminated scenes, een repetitie van een vechtscène en een blooper reel zijn de voornaamste bonusfeatures die we terugvinden bij dit tweede seizoen. Meer dan voldoende om de fan van deze prima reeks zoet te houden.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray