Zoeken

Ghost Whisperer, seizoen 4

  • Cinevision.be/nl quoteert Ghost Whisperer, seizoen 4 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Eric Laneuville
  • Cast: Jennifer Love Hewitt, Jamie Kennedy, David Conrad
  • Genre: Tv-serie
  • Duur: 1020 minuten
  • Releasedatum DVD: 03-03-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Ghost Whisperer, seizoen 4"

In het derde seizoen van ‘Ghost Whisperer’ zagen we hoe Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) op zoek ging naar de geheimen omtrent haar eigen familie en afkomst. Ook gedurende dit alweer vierde seizoen zoomen de makers geregeld in op Melinda’s (huidige) privé-leven, al kunnen ze niet vermijden dat de reeks hierdoor een iets te nadrukkelijk de kop opstekend soapkarakter krijgt. Zeker niet wanneer ze al vroeg in deze vierde reeks beslissen om de melodramatische aard van de nieuwe plotlijnen heel breed uit te smeren.

Wat die nieuwe plotlijnen inhouden? Om het verrassingseffect niet te verknallen, gaan we daar niet al te diep op in, maar een tipje van de sluier kunnen we uiteraard niet achterhouden. Het volstaat evenwel om te weten dat de relatie tussen Melinda en Jim, die in deze vierde reeks besluiten werk te maken van een mogelijk nageslacht, op meer dan één manier bijzonder sterk op de proef gesteld wordt. Wie ‘Ghost Whisperer’, waarin het hoofdpersonage als tussenpersoon fungeert voor overledenen die nog unfinished business hebben op aarde, reeds een poosje volgt, heeft waarschijnlijk al een idee waar we naartoe willen.

Minder geheimzinnig hoeven we te doen over het nieuwe personage dat zijn intrede maakt. Reeds in aflevering één van dit vierde seizoen maken we immers kennis met Eli James (de niet altijd even evenwichtig spelende Jamie Kennedy), die na een bijna-dood-ervaring over de bijzondere gave beschikt waarbij hij stemmen van geesten kan horen. De altijd zeer behulp- en zorgzame Melinda leert Eli met zijn gave om te gaan en ontdekt gaandeweg dat ze in Eli een steun en toeverlaat (alsook een ‘geestenhulp’) vindt wanneer ze daar nood aan heeft. Of de kijker daar altijd even blij mee is, blijft echter nog maar de vraag, want qua vaste karakters haalt Eli het wat ons betreft niet meteen op de bekende anciens.

Maar ‘Ghost Whisperer’ heeft meer te bieden dan alleen maar een nieuw personage. De diverse verhaaldraden - waarvan de één al sneller dan de andere een oplossing kent - moeten over het algemeen niet onderdoen voor die uit de vorige reeksen, wat bewijst dat de makers nog over voldoende inspiratie beschikken om er nog een tijdje mee door te gaan (in Amerika loopt intussen het vijfde seizoen). Het sterke aan deze reeks blijft ook nu weer zijn realistische aard. In wezen moet je de ‘bovennatuurlijke’ premisse met een korrel zout nemen, maar de scenaristen leggen wijselijk nooit echt de focus op het bovennatuurlijke aspect, maar laten het humane karakter primeren.

Dat kan je ook alleen maar als je over een legertje getalenteerde acteurs beschikt die een verhaal als dit met precies de juiste dosis ernst kunnen brengen. Jennifer Love Hewitt gaat momenteel wellicht door het leven als een gefaalde filmactrice, maar wat ze in deze reeks laat zien, verdient beslist een Emmy. Op haar eentje draagt ze deze reeks, wat nog eens extra onderstreept wordt in het soapachtige middenstuk waarin ze zich ondanks de niet altijd even overtuigende plotmeanders toch recht weet te houden. En daarmee vanzelfsprekend ook dit vierde seizoen, dat de fans van het eerste uur geenszins zal teleurstellen. Bovendien zet het einde alweer de toon voor een zo mogelijk voor Melinda nog persoonlijker vijfde deel.

Extra’s (dvd): diverse featurettes van elk ongeveer tien minute over ondermeer de nieuwe verhaalark tussen Melinda en Jim (‘Liefde Voor Altijd’), het nieuwe personage (‘Het Experiment Jamie Kennedy’) en de muziekkeuze (‘Muziek Voor De Geestenwereld’). Voorts vinden we ondermeer ook nog bloopers terug bij het bonusmateriaal. Een fraaie uitgave zondermeer.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray