Zoeken

Smokin' Aces 2: Assassins' Ball (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Smokin' Aces 2: Assassins' Ball (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: P.J. Pesce
  • Cast: Tom Berenger, Vinnie Jones, Clayne Crawford
  • Genre: Actie
  • Duur: 86 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 18-03-2010
  • Distributeur Blu-ray: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Smokin' Aces 2: Assassins' Ball (Blu-ray)"

In negen op de tien gevallen haalt een vervolg het niet op zijn origineel, maar wanneer de cast en crew van het eerste deel opnieuw van de partij zijn, hoef je nog niet meteen te wanhopen. Wanneer echter, zoals hier het geval is, het regiestoeltje van eigenaar is gewisseld en hoop en al een paar acteurs uit de voorganger hun opwachting maken (in bijrollen), weet je dat de kans zeer groot is dat deze film de duimen zal moeten leggen voor de prent die eraan voorafging. Dat ‘Smokin’ Aces 2: Assassins’ Ball’ niet kan tippen aan Carnahans rollercoaster viel dus te verwachten, maar de schade valt nog erg goed mee. Wat dan weer niet kan gezegd worden van de bar die door het legertje killers aan flarden wordt geschoten.

Het uitgangspunt van dit tweede deel is nagenoeg identiek aan dat van het eerste. Al is het hier onduidelijker waarom de ondergedoken menselijke schietschijf een prijs - 3 miljoen dollar - op het hoofd heeft staan. Zo is het target in kwestie een onbeduidende kantoorklerk bij de FBI (een rol van Tom Berenger). Maar wanneer the bureau plots een complot om hem te vermoorden ontdekt, besluiten ze hem toch maar ergens veilig te laten onderduiken. Maar precies of dat de op geld beluste huurmoordenaars zal tegenhouden...

Bood het leuke slot van ‘Smokin’ Aces’ ruimte voor een boeiende sequel, dan blijkt dit rechtstreeks voor dvd en Blu-ray opgenomen vervolg helemaal niets gemeen te hebben met zijn voorganger. Volgens de makers gaat het hier dan ook niet om een vervolg, maar wel om een prequel. Maar het is niet omdat een paar personages hun heropwachting maken (het is uiteraard erg makkelijk om bepaalde killers te laten terugkeren als dit verhaal zich voor het andere zou afspelen) dat er daarmee tussen de twee films plots veel samenhang te vinden is. Dat hoeft in principe ook niet, maar nu lijkt deze ‘vul zelf maar in’-quel vooral op een nogal mager doorslagje van het origineel, en dat kon ook de bedoeling niet geweest zijn.

Wat echter niet wegneemt dat vervolgregisseur P.J. Pesce (‘From Dusk Till Dawn 3’, ‘Sniper 3’ en ‘The Lost Boys 2’ sieren ondermeer zijn palmares) een aantal erg fraaie set pieces uit zijn niet ongetalenteerde mouw schudt. Ook het donkere gevoel voor humor lijkt hij gemeen te hebben met Joe Carnahan, want eens de film de nodige kruissnelheid bereikt, wordt ook de sporadische (foute) grap niet geschuwd (de scène met de kanon is een instant-cultklassieker). Alleen zonde dat de CGI duidelijk niet zo veel mocht kosten als bij een grote Hollywoodblockbuster - je ziet het.

Voor de liefhebbers van een verstand-op-nul-actieknaller heeft deze ‘Smokin’ Aces 2: Assassins’ Ball’ dus zeker voldoende in huis, maar verwacht je niet aan een film die het van zijn originaliteit moet hebben. De eerste was al niet meer zo vernieuwend, ook al kon die af en toe nog eens uitpakken met een leuke visuele vondst (bijvoorbeeld de namen van de karakters die in beeld verschijnen). Dit tweede deel pakt uit met gelijke ideeën, maar nog eens vier jaar later voelen ze aan als voorbijgestreefd. Edoch: old school fun kan je ook anderhalf uur aan het scherm gekluisterd houden. Wie niet te veeleisend is en geniet van het bombastische geluid van kogelgeschal zit met deze minder geïnspireerde follow-up nog wel goed.

Extra’s (Blu-ray): voor elk wat wils op deze Blu-ray. Een aantal korte featurettes (van het ontwerp van de set tot de wapens), een blik achter de schermen, een reeksje bloopers, verwijderde scènes en een commentaartrack. Smokin’ hot inderdaad!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray