Zoeken

Heavy Petting

  • Cinevision.be/nl quoteert Heavy Petting met een 2/5
  • Regisseurs: , Marcel Sarmiento
  • Cast: Malin Akerman, Brendan Hines, Mike Doyle
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 86 minuten
  • Releasedatum DVD: 16-03-2010
  • Distributeur DVD: Video Film Express
Bekijk de cover van de film "Heavy Petting"

Met films over honden gaat het erg vaak drie kanten op. Of de trouwe vierpoter in de lead is een symbool van heldhaftigheid en ultiem redt hij nog snel even zijn al net zo goedhartige baasje (‘Beethoven’, ‘Underdog’, ‘K9’) met wie hij tijdens de film een band smeedde. Of de keffer in kwestie blijkt een diabolic dog die iedereen die zijn pad kruist op een grom, blaf, knauw of beet trakteert (‘Man’s Best Friend’ en ‘Cujo’ zijn de meest treffende voorbeelden). Een derde en laatste soort is dan weer de lofzang aan het adres van de fideelste vriend van de mens, en tot die categorie behoort ‘Heavy Petting’.

Al zou je dat niet meteen zeggen wanneer je kennismaakt met mannelijke protagonist met dienst Charlie (Brendan Hines), die er net als z’n ietwat sullige boezembuddy Ras (Kevin Sussman) niet in slaagt een vriendin op te scharen. Eerder moeten ze toekijken hoe potentiële kandidates in hun hart enkel maar plaats lijken te hebben voor die lieve viervoeter met wie ze dagelijks naar het stadspark afzakken. En alleen al daarom zijn de twee niet zo tuk op de guitige kwispelaars. Al is dat natuurlijk niet de enige reden. Je bent nu eenmaal a dog’s person, of je bent het niet...

Of kan je het ook worden? Wanneer Charlie op een party de oogverblindende Daphne (Malin Akerman) tegen het aantrekkelijke lijf loopt, is hij meteen verkocht. Zij echter is minder onder de indruk, maar de twee raken toch nog aan de praat. Zo komt Charlie erachter dat Daphne in de put zit omdat onlangs haar hond de pijp aan Maarten heeft gegeven. Meer dan enkel een luisterend oor aan te bieden gaat Charlie zelfs zover om te verklaren dat hij zelf ook gek is op honden, wat hem ultiem voor een onaangename verrassing doet komen te staan: Daphne heeft immers een nieuwe viervoeter gekocht. Charlie kan niet anders dan het spel meespelen, maar tot zijn eigenste verbazing wordt hij écht verliefd op het frivole beestje!

Dat hondenliefde ver kan gaan, willen we best geloven, maar de romantische komedie ‘Heavy Petting’ maakt het wel heel erg bont. Op zich is dit weinig meer dan een brave romcom, maar gezien de personages van bordkarton zijn en het scenario een paar bochten neemt die je op weinig anders dan op wenkbrauwgefrons kan onthalen (zie de laatste zin van de synopsis hierboven, maar dat is lang niet de enige), weet deze liefdespoëzie ten overstaan van de trouwste buddy van de mens niet echt te bekoren. Als satire had dit best nog kunnen werken, maar dan hadden de makers hun uitgangspunt nog net ietsje verder moeten doordrijven.

Nu valt ‘Heavy Petting’ dus tussen twee stoelen en daar kan het enthousiaste acteerwerk van vooral de blonde opkomende ster Malin Akerman (‘The Heartbreak Kid’, ‘Watchmen’) weinig aan veranderen. Natuurlijk valt hier en daar wel eens een leuke grap te spotten, maar wanneer het ongeloofwaardige en voorts uit clichés opgetrokken scenario nergens weet te verrassen én er tussen de twee hoofdrolspelers geen greintje chemie heerst (daar is voornamelijk houten klaas Brendan Hines verantwoordelijk voor) kan tevens zo’n sporadische gniffelgrap de boel niet echt redden. Hoe beminnelijk Babydoll - de hond waar finaal ook het hart van de kijker voor klopt - ook mag zijn.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray