Zoeken

Blood Creek (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Blood Creek (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Joel Schumacher
  • Cast: Dominic Purcell, Henry Cavill, Michael Fassbender
  • Genre: Horror
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 15-04-2010
  • Distributeur Blu-ray: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "Blood Creek (Blu-ray)"

Vampiers, geesten en levende doden hebben er sinds kort een concurrent bij, namelijk de nazi! Qué? Inderdaad, dé hype in horrorland is zonder twijfel de SS’er die beschikt over bovennatuurlijke dan wel onmenselijke krachten, die langzaamaan meer en meer zijn intrede doet in het gruwelgenre. Nadat een team mariniers het met nazi-geesten aan de stok kreeg in ‘Outpost’ en een groepje tieners in een besneeuwd landschap uit ondode Derde Rijks-klauwen moest zien te blijven in ‘Dead Snow’ krijgen ook de personages in ‘Blood Creek’ af te rekenen met een uit WOII stammende opponent.

Voor filmmaker Joel Schumacher - ooit maakte hij films als ‘The Lost Boys’, ‘Falling Down’ en ‘Veronica Guerin’ - is het na het erbarmelijke ‘The Number 23’ uit 2007 de tweede uitstap in het horrorgenre op rij. Maar waar die film toen nog het grote scherm haalde, moet zijn nieuwste het stellen met een release rechtstreeks op Blu-ray en dvd. Gezien het B-karakter van de plot is dat niet onfair en zichzelf rehabiliteren doet arme Joel met dit anderhalf uur durend huiverstaaltje ook niet helemaal, maar toch bevat de prent een aantal scènes die zelfs de meest geharde genrefan zal weten te charmeren.

Na een gestileerde zwart-wit-opener waarin een SS’er (Michael Fassbender) naar een boerderij trekt om er de occulte krachten van een runensteen te onderzoeken, worden we tachtig jaar verder in de tijd gekatapulteerd en zien we hoe een verwilderde Victor (Dominic ‘Link’ Purcell) terugkeert richting huis nadat-ie reeds vermist gewaand was. Een uitleg voor zijn langdurige verdwijning komt er niet: hij beveelt z’n jongere broer Evan (Henry Cavill) ogenblikkelijk mee te komen op een wraakmissie. Het levert een gebalde eerste halfuur op, waarin ons hart geregeld bokkensprongetjes maakte. En het is zondermeer het beste wat Schumacher de afgelopen acht jaar op pellicule toverde.

Het vreugdeapplaus mag je echter meteen ook dempen, want het knappe niveau dat je onverwachts van je sokken blaast, daalt naarmate Schumacher het tempo laat zakken. Oftewel: zolang je geen tijd hebt om stil te staan bij de kanjers van plotgaten, word je meegenomen op een helse trip, maar eens we meer te weten komen over het mysterie en de background van de karakters (in het bijzonder de tot huiveringwekkend schepsel verworden nazi, die op zoek is naar een derde oog - go figure!) is het vet snel van de soep. En wat meer is: Schumie houdt de gruwel vanaf dan op een zeer laag pitje, wat maakt dat ‘Blood Creek’ lang niet zo bloederig is als zijn titel wil doen geloven.

Hoewel, kijkers met een gevoelige maag zullen af en toe toch de ogen van het scherm moeten afwenden, want niet alleen is een haast onherkenbare Michael Fassbender erg akelig gegrimeerd (aan de verbluffende effecten kan je zien dat er zeker wat duiten in deze lowbudget zijn gepompt), ook gebeurt er ondermeer iets onwelvoeglijks met een paard. Van zijn acteerwerk (Dominic Purcell herneemt als het ware zijn rol uit ‘Prison Break’) of zijn script moet ‘Blood Creek’ het dus niet hebben, maar wie al eens graag huivert, komt met Schumachers vingeroefening wel aan zijn trekken. Beter dan je zou verwachten, maar het blijft wel een B-film, waarbij sporadisch wenkbrauwgefrons onvermijdelijk is.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray