Zoeken

27 Dresses

  • Cinevision.be/nl quoteert 27 Dresses met een 2/5
  • Regisseur: Anne Fletcher
  • Cast: Katherine Heigl, James Marsden, Edward Burns, Malin Akerman
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 107 minuten
  • Releasedatum: 05-03-2008
  • DVD: 29-10-2008
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "27 Dresses"

Trouwen is pure commercie. Je mag, wat zeggen we, je moet veel geld uitgeven aan een chique boeket, een feestelijke setting, een bruidskleed met alles erop en eraan en een buffet dat je gasten met een indigestie huiswaarts stuurt. Doe je dat namelijk niet, dan val je in affronten bij je verre nicht of tante die je amper nog ziet, maar die wél over je roddelt dat je bruiloft gedrenkt was in pure krenterigheid. Als er iets is wat ’27 Dresses’ ons leert, dan is het dat een huwelijksfeest synoniem staat aan pure kitsch. Maar net daarom net is deze nieuwe romantische komedie met de immer charmante ‘Knocked Up’- en ‘Grey’s Anatomy’-ster Katherine Heigl een dubieus filmpje. Enerzijds hangt de film een erg romantisch, zij het opgeklopt beeld op van de zogeheten mooiste dag uit je leven, maar langs de andere kant deelt de film een paar scherpe sneren uit in de richting van de commerciële mallemolen die onlosmakelijk gepaard gaat met een pompeuze trouwerij.

Heigl speelt de rol van Jane, een huwelijksfanate - ze blijken te bestaan - die reeds 27 keer optrad als bruidsmeid, maar het liefst zelf eens zou proeven hoe het voelt om naar het altaar geleid te worden. Al moet ze daarvoor wel eerst de ideale man tegen het lijf lopen. Haar baas George (Edward Burns) komt sterk in de buurt, maar de hoop om die vis aan haar verleidelijke haak te slaan mag ze al snel opbergen als haar zus Tess (Malin Akerman) plots terug in het land verschijnt. Die ziet George namelijk wel zitten en in een mum van tijd heeft het koppel trouwplannen. Twee keer raden wie het huwelijk mag regelen?

’27 Dresses’ zoomt echter in op nog een tweede plot, namelijk de clichématige relatie tussen Jane en schrijver Kevin (James Marsden), die voor de krant huwelijksbesprekingen schrijft en nu een groter verslag maakt van de trouw van George en Tess. Hoewel het uitgangspunt nog kan leiden naar ofwel een geslaagde komedie, of een zeemzoeterige romantische film, is ’27 Dresses’ in de eerste plaats een klunzige mix van de twee. De grappen zijn immers vaak te kinderachtig - enkel de flashback naar het Japanse trouwfeest wist ons een kamerbrede glimlach te ontfutselen - en de romantiek is voorspelbaar en volgens het boekje om écht sprankelend of verrassend aan te doen.

De chemie tussen Heigl en een alweer als alternatieve droomprins optredende James Marsden (hij deed dat eerder al in ‘Enchanted’) werkt nog af en toe, maar telkens wanneer de monotone Edward Burns of de geforceerde Malin Akerman in beeld verschijnen, is het gedaan met de pret. Stoffige vrouwencinema van het minder geïnspireerde soort.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray