Zoeken

Brothers And Sisters, seizoen 3

  • Cinevision.be/nl quoteert Brothers And Sisters, seizoen 3 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Jon Robin Baitz
  • Cast: Sally Field, Patricia Wettig, Calista Flockhart, Rob Lowe
  • Genre: Tv-serie
  • Duur: 960 minuten
  • Releasedatum DVD: 28-04-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Brothers And Sisters, seizoen 3"

Was de inspiratie van de schrijvers al na twee seizoenen op? Of was de invloed van de scenaristenstaking in Tinseltown, die de productie van de tweede reeks halflam legde, dan toch niet te onderschatten? Feit is dat het tweede seizoen van soapserie ‘Brothers And Sisters’ de hoge verwachtingen die het uitstekende eerste gecreëerd had niet wist in te lossen - zelfs al bleef het op zijn beste momenten nog steeds prima en genietbare wegkijktelevisie, zij het zonder zich te onderscheiden van voorlopers en concurrenten. De derde reeks, die opnieuw een trapje hoger kruipt, doet dat wel.

Zo wordt er met de relatie tussen oorlogsveteraan Justin (Dave Annable) en Rebecca (Emily VanCamp) - die geen bloedverwant van de Walkers blijkt te zijn - vers, nu ja, bloed in de plotaders geïnjecteerd. En ook het feit dat het aandeel van Holly (Patricia Wettig), die mee aan de top van familiebusiness Ojai Foods staat, vergroot, zorgt voor een extra spanningsboog, met aan de andere kant van de boksring de emotioneel ferm getormenteerde Nora (Sally Field), Williams weduwe en mater familias. En er is nog het verhaal van Robert (Rob Lowe) en Kitty (Calisa Flockhart), wier relatie onder druk komt te staan.

Wie denkt dat we daarmee alle verhaallijnen behandeld hebben die in de 24 episodes aan bod komen, mag rap van idee veranderen, want zoals het een goeie soap betaamt, hebben alle vaste karakters hun eigen plotark én worden er ook nieuwe personages in het verhaal opgenomen. De ‘Brothers And Sisters’-habitué weet wellicht op te merken dat de plotboog omheen één van die recente karaktertoevoegingen in sé een herhaling is van iets wat al in een eerder seizoen aan bod kwam, maar toch weten de schrijvers daar zeer handig mee om te springen. Stellen dat Ryan (dat bewuste nieuwe karakter) de nieuwe Rebecca is, is dus iets te kort door de bocht. Wie niet helemaal begrijpt wat we met die laatste zin bedoelen, checkt best even de vorige seizoenen vooraleer dit aan te vatten.

Dan zal je eveneens vaststellen dat de acteurs zonder uitzondering groeien in de rollen die ze vertolken. Sally Field is altijd al een dijk van een actrice geweest (de Oscars op haar schouw liegen er niet om), en dat bewijst ze ook nu weer. Calista Flockhart is d’r Ally McBeal-tijdperk ontgroeid en toont aan een veel rijpere actrice te zijn (wanneer speelt ze nog eens in een film?), terwijl Patricia Wettig heerlijk is als de zakenvrouw wiens ware intenties af en toe in sluiers gehuld blijven. Zelfs Rob Lowe, nooit echt de grote acteur geweest, kwam nauwelijks beter voor de dag in zijn carrière. Kortom: het puike acteerwerk maakt van ‘Brothers And Sisters’ sowieso een fraaie reeks, maar dit keer hebben ook de scenaristen zich weer uit de naad gewerkt. Met resultaat.

Extra’s (dvd): in featurette ‘Net als bij Ojai’ wordt een echt wijnbedrijf bezocht, terwijl ‘De moeders van Brothers And Sisters’ inzoomt op de ‘relatie’ tussen personages Holly en Nora. Voorts zijn er nog bij diverse episodes commentaartracks, vinden we enkele verwijderde scènes terug, evenals een setje geinige outtakes en bloopers. De moeite dus, maar uiteraard doe je het in de eerste plaats voor de 24 in een aardige cadans voorbijvliegende afleveringen. Liefhebbers van de betere familiesoap mogen dit dan ook niet zomaar aan zich laten voorbijgaan.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray