Zoeken

Casanova

  • Cinevision.be/nl quoteert Casanova met een 3/5
  • Regisseur: Lasse Hallström
  • Cast: Heath Ledger, Sienna Miller, Oliver Platt
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 108 minuten
  • Releasedatum: 29-03-2006
  • DVD: 16-08-2006
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Casanova"

Enkele maanden geleden trakteerde Lasse Hallström ons nog op de emotionele draak ‘An Unfinished Life’, nu is hij terug met ‘Casanova’, een romantisch en komisch avontuur over de vrouwenversierder bij uitstek.

Casanova (Heath Ledger) is een durfal, een meester in vermommingen en bijzonder scherpzinnig. Er werd altijd beweerd dat er geen enkele vrouw de charmes van de speelse Casanova zou kunnen weerstaan, maar voor de eerste keer in z’n leven vindt de legendarische verleider z’n gelijke in de feministe Francesca Bruni (Sienna Miller), die hem voor het eerst in z’n leven een blauwtje laat lopen. Via een hele reeks ingenieuze vondsten en dito vermommingen slaagt hij erin dichter bij Francesca te komen en haar uiteindelijk het hof te maken. Maar wanneer Casanova’s verschillende listen dreigen uit te komen, beseft hij dat hij daarmee wel eens de eerste grote liefde uit z’n leven zou kunnen verspelen.

‘Casanova’ is een sympathieke, speelse avonturenfilm, waarin humor en romantiek hoog in het vaandel gedragen worden. De sfeer is luchtig en plezant; de regie van Hallström is soepel, uitstekend passend bij de uitstraling van de prent. Ook al gebeurt er in wezen maar weinig in het verhaal, toch verveelt de film geen seconde en leef je mee met de lotgevallen van de taalvirtuoos Casanova en z’n match made in heaven Francesca. Ook de fotografie is adembenemend, cinematograaf Oliver Stapleton schiet magische plaatjes van Venetië. Op het einde gaat de film een beetje uit de bocht door iets te belerend op de fouten van de alom bekende versierder te wijzen, maar door z’n aangename ondertoon zien we dit euvel graag door de vingers. Heath Ledger is verre van onze lievelingsacteur, maar als Casanova is hij prima op dreef. Het is geen zwaarwichtige rol, maar toch weet Ledger enkele kleine details op uitstekende wijze te vatten. Hij wordt geflankeerd door rijzende ster Sienna Miller, van wie hij meer dan gepast weerwerk krijgt, Oliver Platt, die gevangen zit in een ietwat clichématig personage, Jeremy Irons, die als afgevaardigde van de kerk moeiteloos overtuigt en Lena Olin, die af en toe voor een speelse grap zorgt. ‘Casanova’ is geen grootse cinema, maar levert toch een kleine twee uur geslaagd entertainment.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray