Zoeken

StarStruck

  • Cinevision.be/nl quoteert StarStruck met een 3/5
  • Regisseur: Michael Grossman
  • Cast: Danielle Campbell, Sterling Knight, Maggie Castle, Brandon Smith
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum DVD: 16-06-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "StarStruck"

Het is erg makkelijk om zuur te doen over ‘StarStruck’, een romantisch niemendalletje uit de Disney Channel-catalogus, waarin cupido een aardig van de tongriem gesneden tienermeid koppelt aan een jonge rijzende popster die op het punt staat een carrière in Hollywood aan te vatten - maar dan mag hij wel niet ten prooi vallen aan de tol van de roem. Het is echter veel eerlijker om dit in zijn juiste context te kaderen.

‘StarStruck’ is voorspelbare prefab-tienerschmertz, maar het doelpubliek zal hier maar wat graag zijn of - vooral wellicht - haar tanden in zetten. En wie kan het hen kwalijk nemen? In navolging van successtory’s ‘Hannah Montana’ en ‘Camp Rock’ is dit ook typisch zo’n vertederende feel good-film die aangenaam klinkende popmuziek koppelt aan kalverliefde. Dat tieners, voor wie ‘StarStruck’ uiteraard primair bestemd is, ondertussen nog een aantal lessen leren, is eveneens geen nieuwigheid meer. Geen verrassende verhaalwendingen en/of inventieve invalshoeken, maar dat belet regisseur Michael Grossman niet om een product af te leveren dat op de maat van zijn potentiële fans gesneden is.

Het is bovendien een stevige meevaller dat er tussen de twee hoofdrolspelers een écht werkende chemie heerst. De jonge Danielle Campbell (ze was amper vijftien jaar oud tijdens de opnames) matcht uitstekend met Sterling Knight, in onze contreien nog niet zo bekend, maar in Amerika net zoals zijn personage in deze film een ster die stilletjes aan de weg timmert. Zo zag je hem ondermeer reeds aan het werk in tv-reeks ‘Sonny With A Chance’ en de komedietopper ‘17 Again’. In ‘StarStruck’ geeft hij gestalte aan Christopher Wilde, zeg maar een Jonas-kloon die heel wat meisjesharten in beroering brengt. Zij het niet dat van Jessica (Danielle Campbell), die al moet toezien hoe haar zus Sara (Maggie Castle) helemaal in de ban is van deze zingende god. Hoe Jessica de superster in spé dan tegen het lijf loopt? In een club waar hij geeneens behoort te zijn; hij moet immers trachten uit de tabloids te blijven.

De eerste ontmoeting tussen de twee zet een ketting aan gebeurtenissen in gang die zowel hart- als lachspieren zullen beroeren. De romantische taferelen die zich met enige ingebouwde voorspelbaarheid (ze wil eerst niet van hem weten, maar begint dan toch te smelten, of wat had je gedacht?) ontwikkelen, leveren een aantal plezierige en vlot ingeblikte scènes op, terwijl de aftermath van hun kalverpassie zowel aan de personages (aan Christopher in het bijzonder) als de tienerkijker een ‘wijze’ les wil meegeven.

Met een beetje fantasie zou je Christopher Wilde dan ook de mannelijke tegenhanger van Hannah Montana kunnen noemen: hij leeft met zijn hoofd in de wolken en durft al eens z’n werkelijke gevoelens verloochenen (zo verkondigt hij aan de paparazzi dat hij Jessica niet kent) om uiteindelijk toch het licht te zien. Die moraal zit een luchtige tienerfilm niet in de weg. Reken daarbij de beslist aardige vertolkingen (ook Brandon Mychal Smith is aardig op dreef als Christophers buddy met de bijnaam Stubby) en de frisse popsongs die aansluiting vinden bij die uit ondermeer ‘Hannah Montana’, ‘The Lizzie McGuire Movie’ of ‘High School Musical’ én je hebt een film die geen enkele tienermeid mag missen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray