Zoeken

Dirty Sexy Money, seizoen 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Dirty Sexy Money, seizoen 2 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Michael Grossman
  • Cast: Peter Krause, Donald Sutherland, Jill Clayburgh, William Baldwin
  • Genre: Tv-serie
  • Duur: 540 minuten
  • Releasedatum DVD: 09-06-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Dirty Sexy Money, seizoen 2"

Lekker is maar één vinger lang, luidt het spreekwoord. Dat hebben ook de makers van ‘Dirty Sexy Money’ begrepen. Het eerste seizoen was luchtige, decadente en voyeuristische fun, maar wil je het publiek langer dan één reeks aan de buis kluisteren, dan moet je een plotark hebben die geregeld met nieuwe en boeiende informatie gevoed wordt. De onthulling die dit tweede seizoen op gang trekt, houdt er de vaart weer vanaf het begin in, maar veel heeft het niet gebaat: teleurstellende kijkcijferresultaten deden de producerende tv-studio beslissen om de stekker uit de Darlings te trekken.

Dertien afleveringen lang is het voor de laatste keer genieten van de dolgekke (hier zelfs nog meer flirtend met de grenzen van de waanzin dan in seizoen één) esbattementen van de stinkend rijke familie, die door advocaat Nick George (een solide Peter ‘Six Feet Under’ Krause) uit de problemen gehouden wordt. En of er voldoende vuile zaakjes zijn waarbij de deskundige juridische hulp van Nick van pas komt! Toegegeven, waar je de eerste tien episodes sowieso al met een korrel zout diende te nemen, moet je de avonturen in dit tweede seizoen met een vrachtwagen aan natriumchloride nemen, maar toch kan dat de pret niet drukken.

In tegenstelling tot heel veel series die plots gecancelled worden, was bij ‘Dirty Sexy Money’ nog niet het volledige tweede (en dus laatste) seizoen ingeblikt, wat de makers toeliet om een mooi slot te bouwen. En daar laat de serie zijn voornaamste smet achter. Zo kiezen de schrijvers ervoor om heel wat subplots open te laten en enkel de hoofdverhaallijn die sinds de allereerste aflevering in gang geduwd werd (wie is voor de vermeende moord op Nicks vader verantwoordelijk?) af te wikkelen. In het licht van de diverse andere over the top plotwendingen die de reeks gedurende zijn 23 afleveringen rijk was, is de geheel van de pot gerukte eindonthulling eentje die niet uit de toon valt, maar echt bevredigend kan je ze evenwel niet noemen.

Naar het einde toe worden er overigens wel meer scheve schaatsen gereden. Stond de relatie tussen Nick en zijn eega altijd in de schaduw van de perikelen van de Darlings (en terecht), dan eist ze hier wel de nodige aandacht op. Jammer genoeg verhoogt dit enkel het traditionele soapkarakter. Gelukkig zijn er nog altijd de heerlijke tongue in cheek-vertolkingen van Donald Sutherland, William Baldwin, Jill Clayburgh én van nieuwkomer Lucy Liu, van wie we graag meer hadden gezien. ‘Dirty Sexy Money, seizoen 2’ biedt dus vooral meer van hetzelfde. Het nieuwe is er vanzelfsprekend een beetje af en de kunstmatige scriptingrepen tarten bij momenten nog meer de verbeelding, maar het belet ons niet om dertien episodes lang een leuke tijd te spenderen met de meest hautaine familie sinds series als ‘Dallas’ en ‘Dynasty’ ophielden te bestaan.

Extra’s (dvd): een aardige selectie extra’s alweer, zij het van wisselend niveau. Zowel in featurette ‘Wat een klapper’ (over actrice Natalie Zea die Karen Darling speelt) als in ‘Dirty Sexy Lekker’ wordt een willekeurig cast- en crewlid op een piëdestal geplaatst: veel meer dan collega’s die de loftrompet steken is dit niet. Wel geinig zijn een blooper reel (al valt die met zijn twee minuten wel erg kort uit) en een aantal verwijderde scènes, die zowaar bepaalde plotdraden in een volledig ander daglicht plaatsen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray