Zoeken

Princess Protection Program

  • Cinevision.be/nl quoteert Princess Protection Program met een 3/5
  • Regisseur: Allison Liddi-Brown
  • Cast: Selena Gomez, Demi Lovato, Nicholas Braun
  • Genre: Familiefilm
  • Duur: 89 minuten
  • Releasedatum DVD: 16-06-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Princess Protection Program"

Voor wie er nog aan zou twijfelen: ‘Princess Protection Program’ is exclusief bestemd voor tienermeisjes. Preferabel zij die reeds op jonge leeftijd dromen van een leven als prinses. Want in deze nieuwe Disney Channel-worp zullen ze via een reeks al dan niet subtiel verpakte levenslessen ontdekken dat werkelijk iedereen een ‘prinses’ kan zijn - zolang je maar in jezelf gelooft en ware vriendschap hoog in het vaandel draagt: dat is immers de sleutel tot écht geluk. Klinkt corny, zeg je? Dat is het ook, maar het staat een prettige (tiener)avonturenfilm niet in de weg.

Kort voordat prinses Rosalinda (Demi Lovato) tot koningin van Costa Luna gekroond zal worden, gooit een staatsgreep van Generaal Kane (Johnny Ray Rodriguez) roet in het royale eten. Gelukkig slaagt Joe Mason (Tom Verica), een agent van de zogeheten princess protection program, een door koninklijke families overal ter wereld in het leven geroepen organisatie met als enkel doel royal damsels in distress ter hulp te snellen, erin om Rosalinda uit de klauwen van de dictator te redden en d’r mee te nemen naar zijn huis in Louisiana, waar ze kan onderduiken (als doodgewone tiener Rosie). Wat de zaken initieel lijkt te bemoeilijken: Joe is een alleenstaande vader van dochter Carter (Selena Gomez), en die is niet meteen zo tuk op Rosalinda. Maar zoals je kan verwachten, duurt het niet lang vooraleer de twee de beste vriendinnen worden: zo leert Carter Rosalinda hoe zich als een average teenager te gedragen terwijl Rosalinda op haar beurt Carter dan weer zelfzekerheid bijbrengt.

Waar romantische subplots geregeld de hoofdverhaallijn dicteren in prinsessenrelazen worden die hier naar het achterplan geschoven ten voordele van de vriendschap tussen Rosie en Carter: een originele insteek! Al wil dat niet zeggen dat de film daarmee alle clichés van het genre uit de weg gaat. Rosie die zich aan het high school-leven tracht aan te passen, Carter die blind is voor de liefde van d’r beste vriend, je hebt het allemaal al eens eerder gezien.

Maar het gezamenlijke acteerwerk - in het bijzonder natuurlijk dat van de twee dames in de hoofdrol - herbergt zoveel jeugdig enthousiasme en elke platitude wordt met een aanstekelijke glimlach opgediend dat je daar al bij al niet erg om maalt; en al zeker de doelgroep niet. Die zullen zich veeleer spiegelen aan de guitige leading ladies, waarbij tomboy Selena ‘Wizards Of Waverly Place’ Gomez duidelijk over het meeste intrinsieke talent beschikt. Al kan dat ook alleen maar schijn zijn omdat Demi ‘Camp Rock’ Lovato een vertolking aflevert (en een personage neerzet), die iets minder met beide voeten in de realiteit blijkt te staan. De chemie tussen de twee tienermeisjes, die bewijzen zich ook op muzikaal vlak weer uit de slag te kunnen trekken, vormt echter de motor van de film. En die sputtert anderhalf uur lang niet.

‘Princess Protection Program’ vindt niet het warm water uit, maar deze mix van ‘The Prince And The Pauper’ (de prinses en het ‘gewone meisje’ die ontdekken dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze vermoedden) en ‘The Princess Diaries’ in reverse (de prinses in de realiteit) is vlot en fris entertainment voor tienermeisjes. Missie geslaagd, dus.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray