Zoeken

Wizards Of Waverly Place: The Movie

  • Cinevision.be/nl quoteert Wizards Of Waverly Place: The Movie met een 2/5
  • Regisseur: Lev L. Spiro
  • Cast: Selena Gomez, David Henrie, Jake T. Austin
  • Genre: Komedie
  • Duur: 94 minuten
  • Releasedatum DVD: 16-06-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Wizards Of Waverly Place: The Movie"

Precisiechirurgie gaan we het niet noemen, maar toch is het niet zonder risico om een sitcom waarvan een aflevering afklokt op een kleine twintig minuten op te blazen tot speelfilmlengte. Wat binnen de richtlijnen van het sitcomgenre vaak lukt omdat alles snel vooruit moet gaan en een paar geslaagde dialogen en oneliners al voor een gesmaakte aflevering kunnen zorgen, lukt veelal niet als het canvas zich uitbreidt naar anderhalf uur. Bewijsmateriaal van de week is ‘Wizards Of Waverly Place: The Movie’, die in première ging een week nadat het tweede seizoen van de populaire tienersitcom op Disney Channel was afgerond.

In deze lachbandloze film verlaten de karakters hun trouwe biotoop in New York voor een reisje richting Caraïben. Die trip is evenwel niet naar de zin van tienerdochter Alex (Selena Gomez is meer dan ooit het uithangbord van de serie), die liever thuis zou blijven bij haar vriendin Harper. Moeder Theresa’s wil is echter wet en Alex moet mee op vakantie. En tot overmaat van ramp mag ze er geen magie gebruiken. Strenge regels voor een opstandig tienermeisje, en uiteraard loopt alles in het honderd. Zo wenst Alex per ongeluk dat haar ouders elkaar niet hadden ontmoet. Een wens die prompt in vervulling gaat, en voor nogal wat praktische problemen zorgt. Theresa en Jerry blijken elkaar niet langer te kennen, en ook hun drie kinderen zijn hen totaal vreemd. Terwijl Max (Jake T. Austin) er zijn gehersenpoelde ouders van probeert te overtuigen dat hij wel degelijk hun zoon is, gaan Alex en Justin (David Henrie) samen met de magiër Archie (Steve Valentine) op zoek naar de ‘Stone Of Dreams’, een amulet dat elke toverspreuk terug ongedaan kan maken. Archie heeft die steen trouwens ook dringend nodig, daar hij zijn vriendin per ongeluk in een papegaai heeft veranderd.

Deze mengelmoes van ‘Back To The Future’ (de ouders die elkaar terug moeten ontmoeten), ‘It’s A Wonderful Life’ (dé klassieker als het aankomt op alternerende tijdlijnen) en ‘Indiana Jones’ heeft zeker zijn amusante momenten, maar de spoeling blijkt toch te dun om de toevallige (mee)kijker te kunnen boeien. De speciale effecten ogen knullig (en vaak overbodig, getuige het rommelige eerste kwartier) en de vele moraliserende en weinig subtiele lesjes over familiewaarden waarbij de personages ei zo na een ‘oh, wat zien we elkaar toch allemaal graag’-rondedans uitvoeren zijn ook niet echt bevorderlijk voor de kijkvreugde.

Al oordelen de echte (tiener)fans die deel uitmaken van de demografische doelgroep daar waarschijnlijk anders over. Die zaten immers massaal voor de buis gekluisterd tijdens de premièreweek op Disney Channel in augustus 2009. De eerste uitzending lokte maar liefst 11,4 miljoen Amerikaanse kijklustigen. De heruitzending een dag later strikte er 5,8. Naar de derde en vierde replay keken (opnieuw) 4,3 en 4,7 miljoen mensen.

Cijfers die duidelijk maken dat Disney Channel nog heel wat kanten uitkan met ‘Wizards Of Waverly Place’. Zeker omdat na deze film het succes in stijgende lijn bleef gaan en het derde seizoen bijvoorbeeld al 35 afleveringen telde. Een vierde seizoen en een tweede tv-film staan alvast op stapel. Fans van de magische Russo-tieners hoeven dan ook niet te wanhopen dat deze serie er snel het bijltje zal bij neerleggen.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray