Zoeken

Sonny With A Chance, seizoen 1

  • Cinevision.be/nl quoteert Sonny With A Chance, seizoen 1 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Eric Dean Seaton
  • Cast: Demi Lovato, Tiffany Thornton, Sterling Knight
  • Genre: Komedie
  • Duur: 450 minuten
  • Releasedatum DVD: 16-06-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Sonny With A Chance, seizoen 1"

Lang leve Facebook, Twitter, YouTube en andere onlinekanalen die een mens in staat stellen zijn talent wereldwijd te showcasen! Tenminste, zo zal het hoofdpersonage van Disney Channels nieuwste sitcomserie ‘Sonny With A Chance’ er beslist over denken. Met de hulp van het internet ziet Allison ‘Sonny’ Munroe immers haar grote droom in vervulling gaan wanneer een Hollywoodproducent haar op basis van een reeks online geposte filmpjes een rol aanbiedt in tv-show ‘So Random!’.

Waarom Sonny daar zo gelukkig mee is? Omdat ‘So Random!’ de meest populaire tv-serie is voor kids en de zogeheten tweens. Ze twijfelt bijgevolg geen seconde en verhuist samen met haar moeder naar California, waar ze al gauw haar medespelers ontmoet, onder wie de geliefde Tawni, die in Sonny enkel maar een rivale ziet en niet van plan is het kaas van haar brood te laten eten, en de guitige Zora. Ook loopt Sonny er Chad tegen het lijf, de ster van rivaliserende tv-show ‘MacKenzie Falls’, die in een aangrenzende studioloods opgenomen wordt. Chad is het type hunk dat amper met zijn eigen ego in één beeld te vatten is, maar toch weet je vanaf de eerste keer dat hij en Sonny elkaar ontmoeten dat ze ooit voor elkaar zullen ontdooien.

Hoofdrolspeelster van ‘Sonny With A Chance’ is de in Amerika alom aanbeden Demi Lovato. Ze blaast dit jaar nog maar haar achttiende kaarsje uit, maar toch kan ze al terugkijken op een ruim tienjarige carrière in de showbizz, die een drietal jaar geleden pas echt onder stoom kwam toen ze - samen met haar goede vriendin Selena ‘Wizards Of Waverly Place’ Gomez en ‘Camp Rock’-opponenten The Jonas Brothers - één van de uithangborden werd van familiezender Disney Channel. Dat resulteerde ondermeer in de film ‘Princess Protection Program’, in een ‘Camp Rock’-sequel en in dit fleurig sitcomfestijn.

Want dartel en fris zijn de juiste adjectieven om deze plezierige reeks het treffendst te omschrijven. Door zijn setting (in de tv-wereld, waarin opnames dagelijkse prik zijn) kunnen de schrijvers het entertainmentgehalte uit diverse hoeken halen. Enerzijds is er het gekibbel achter de schermen (ondermeer tussen Sonny en Tawni, maar ook tussen de cast van ‘So Random!’ en ‘MacKenzie Falls’), maar tevens zijn er de scènes uit de centrale sitcom zelf die nu en dan op het voorplan treden. Denk daarbij rustig aan een heleboel gekke outfits en slapstick die de doelgroep zeker zal weten te waarderen. Die doelgroep zal overigens nog wel veel meer appreciëren: de kleurrijke look die automatisch warmte en gezelligheid uitstraalt, het luxeklimaat waarin de protagoniste vertoeft en de algehele lieftalligheid van dat hoofdpersonage waarmee (tiener)meisjes zich mogelijk kunnen vereenzelvigen.

‘Sonny With A Chance’ is aangenaam vertier, dat zelfs voor de oudere meekijker nog voldoende in petto heeft om te charmeren: de blik op het reilen en zeilen in de studio levert een aantal leuke taferelen op - zelfs al worden die scènes negen op de tien keer uiteraard bevolkt door kids en tweens. In Amerika is reeds een tweede seizoen uitgezonden; of er ook een derde komt, is voorlopig onduidelijk. Maar gezien Demi Lovato voor deze rol ondermeer een Teen Choice Award won, is dat zeker niet onwaarschijnlijk.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray