Zoeken

Catch And Release

  • Cinevision.be/nl quoteert Catch And Release met een 2/5
  • Regisseur: Susannah Grant
  • Cast: Jennifer Garner, Timothy Olyphant, Kevin Smith
  • Genre: Romantisch drama
  • Duur: 124 minuten
  • Releasedatum: 06-06-2007
  • DVD: 06-12-2007
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Catch And Release"

Het zal je maar overkomen. Je staat op trouwen met de man van je dromen, maar je aangekondigde huwelijksfeestje slaat onverwacht om in een begrafenisreceptie. Enter Gray (Jennifer Garner), wiens man om het leven kwam nog voor hij haar naar het altaar kon begeleiden. Kort na zijn dood ontdekt ze dat haar man niet was wie hij beweerde te zijn en komt ze erachter dat hij heel wat meer voor haar verborgen hield dan de traditionele zwarte kas.

Vergis je niet, 'Catch And Release' is geen thriller waarbij een vrouw na de dood van haar man in allerhande hachelijke situaties terechtkomt. Nee, deze nieuwe tearjerker met Jennifer Garner in de hoofdrol houdt het midden tussen een romantisch drama - ze wordt opnieuw verliefd, wat had je anders verwacht? - en een morele schets over hoe bepaalde relaties versterken of verwateren na het wegvallen van een mutuele vriend of geliefde. Dit klinkt natuurlijk veel zwaarder dan het in wezen is, want feitelijk heeft 'Catch And Release' bitterweinig tot niets toe te voegen aan de geijkte genrefilms. Ja, af en toe is het verhaaltje grappig en dat komt dan vooral door de leuke nevenpersonages, die één voor één een catchy oneliner mogen debiteren of de bij momenten scherp geschreven voice-over die in deze film af en toe de kop opsteekt. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd en de film neemt rustig de tijd om z'n personages voor te stellen, maar toch hebben we op het einde van de rit nog steeds niet het gevoel écht kennisgemaakt te hebben met de karakters. Bovendien nemen sommige protagonisten doorheen de film enkele bizarre beslissingen, die volledig ingaan tegen de menselijke logica én tegen hun tot dan toe gecreëerde karakter. Dit maakt het verhaal niet alleen ongeloofwaardig, maar ook voorspelbaar. Want hoe onwezenlijk sommige wendingen ook zijn, je ziet ze van kilometers afkomen omdat de makers in dezelfde val trappen als het gros van z'n tegenvallende genregenoten.

Maar het is niet allemaal kommer en kwel in 'Catch And Release'. Jennifer Garner is uitstekend op dreef en in een bijrol schittert vooral Kevin Smith, die dit keer in een erg 'sprekende' rol aantreedt - na z'n al dan niet uitgebreide optredens als Silent Bob was dit best aangenaam. 'Catch And Release' is eigenlijk geen echt slechte film, maar het is allemaal zo gewoontjes, zo platgereden. Een film, waarin personages dingen doen of zeggen die geen enkel mens in het echte leven zou doen of zeggen. Een veelgemaakte fout in Tinseltown, maar wel eentje die na een tijdje sterk gaat vervelen. Zoals z'n titel belooft, houdt deze film je eventjes in z'n greep om je daarna onherroepelijk los te laten. Jammer.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray