Zoeken

Catwoman

  • Cinevision.be/nl quoteert Catwoman met een 1/5
  • Regisseur: Pitof
  • Cast: Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone
  • Genre: Actie
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum: 01-09-2004
  • DVD: 12-01-2005
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Catwoman"

Wie ‘Catwoman’ zegt, denkt waarschijnlijk meteen aan Michelle Pfeiffer. Haar vertolking van de blitse, lenige tegenpool in ‘Batman Returns’ wist op heel wat gebundelde appreciatie te rekenen. Twaalf jaar later krijgt het personage haar eigen film; niet meer met Pfeiffer, maar wel met Oscarwinnares Halle Berry.

Patience Phillips (Halle Berry) is een schuchter, verlegen meisje dat haar job naar behoren doet, maar niet het karakter heeft in te gaan tegen haar afbeulende baas. Wanneer ze op een avond geheimen te weten komt over de firma waarvoor ze werkt, wordt ze uit de weg geruimd. Ze wordt echter terug tot leven gebracht door een kat. Patience vat nu het leven aan als een meer vastberaden persoonlijkheid en zint op wraak op diegene die haar om het leven hebben gebracht.

In de regiestoel bevindt zich de Franse cineast Pitof, bekend van de visuele effectenshow in ‘Vidocq’. ‘Catwoman’ voelt aan als een typische, oervoorspelbare, spectaculair ingeblikte superheldenfilm. De heldin van dienst wordt vertolkt door de duidelijk voor de spetterende looks uitverkoren Halle Berry, die halverwege de film haar lange zwarte lokken inruilt voor een halfblonde kortharige snit. Berry is niet meteen in de wieg gelegd voor dit soort rollen, maar toch doet ze het naar behoren en poot ze een enthousiaste vertolking neer - de scènes waarin ze met een irritante rollende ‘r’ spreekt terzijde gelaten.

Slechte prestaties zijn er niettemin bij de vleet. Frans acteur Lambert Wilsons personage lijkt een flauw doorslagje van de Merovingian, Benjamin Bratt zit gevangen in het lichaam van een karikaturale politieagent en Sharon Stone bewijst eens te meer al haar acteertalent verloren te zijn en spuit zielloos de ene stompzinnige dialoog na de andere (’ For you, Patience, it's game over!’). Toch bevat ‘Catwoman’ ook enkele aantrekkelijke momenten. Zo is de scène waarin Halle Berry door de kat terug tot leven wordt geroepen erg mooi in beeld gebracht. Ook zijn de meer ingetogen shots waarin Berry’s personage er stilaan achterkomt dat ze aan het veranderen is op leuke wijze in beeld gebracht. Dat dit niet genoeg is om van ‘Catwoman’ een goede film te maken, moge duidelijk wezen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray