Zoeken

Chaos

  • Cinevision.be/nl quoteert Chaos met een 2/5
  • Regisseur: Tony Giglio
  • Cast: Jason Statham, Ryan Philippe, Wesley Snipes
  • Genre: Actie
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 25-01-2006
  • DVD: 11-07-2006
  • Distributeur: BFD
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Chaos"

Wesley Snipes heeft er al een erg wisselvallige carrière opzitten. Medio jaren negentig was hij één van Hollywoods populairste actiesterren en reeg hij verschillende kassuccessen aan elkaar. Maar sinds de eeuwwisseling loopt het allemaal niet meer zo vlot voor de voormalige publiekslokker. Met uitzondering van de overbodige ‘Blade’-sequels, is ‘Chaos’ zelfs z’n eerste film sinds 2000 die op het grote scherm geprojecteerd wordt. En dat komt ongetwijfeld grotendeels door de aanwezigheid van huidige, veel beter in de markt liggende sterren Jason Statham en Ryan Philippe.

Wanneer op een ochtend vijf gemaskerde mannen een bank in Seattle binnenvallen en de bankbedienden en klanten gegijzeld houden, is de politie in een recordtijd ter plaatse. De bendeleider Lorenz (Wesley Snipes) wil echter alleen maar onderhandelen met de onlangs geschorste inspecteur Conners (Jason Statham).

Met ‘Chaos’ is Tony Giglio, die hier zowel optreedt als regisseur en als scenarist, niet aan z’n proefstuk toe, al is het wel de eerste keer dat een film van de brave man überhaupt de bioscoopzalen haalt; al z’n vorige projecten werden snel naar de onderste regionen in de videotheek verwezen. Dit voel je ook een beetje aan ‘Chaos’, een clichématig, lichtjes voorspelbaar en rechttoe rechtaan actiefilmpje, dat enkel onder de aandacht van het filmminnend publiek gebracht wordt omwille van z’n bekende acteurs. Het verhaaltje heeft maar weinig om het lijf en de uiteindelijke pointe is anno 2006 maar weinig origineel. Maar we geven toe dat de actiescènes vakkundig ingeblikt zijn en de verschillende achtervolgingen en shoot-outs niet uitermate overdreven overkomen. Uiteraard moet je alles met een serieuze korrel zout nemen, maar in z’n genre schenkt Giglio minstens evenveel aandacht aan z’n personages als aan z’n spektakel.

Hoewel deze film hoofdzakelijk aangekondigd wordt als een Wesley Snipes-vehikel, speelt hij in wezen maar een bijrolletje. De echte hoofdrollen zijn weggelegd voor Jason Statham en sidekick Ryan Philippe, die zich beiden prima van hun taak kwijten. Al kunnen we niet beweren dat we ook maar enigszins met hun personages meeleven. Diepgang moet je dan ook niet verwachten in dit veredeld B-filmpje, dat toch nog langs de bios mocht passeren alvorens op hetzelfde stoffige videotheekplankje te belanden als z’n vele voorgangers. Voor de liefhebbers!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray