Zoeken

Get Him To The Greek (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Get Him To The Greek (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Nicholas Stoller
  • Cast: Russell Brand, Jonah Hill, Rose Byrne
  • Genre: Muzikale komedie
  • Duur: 109 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 16-12-2010
  • Distributeur Blu-ray: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Get Him To The Greek (Blu-ray)"

De sterkste troef van hartenpijnenkomedie ‘Forgetting Sarah Marshall’ was het herkenbare, geloofwaardige en oprechte scenario, maar ook de lachspieren bleven niet gevrijwaard. Verantwoordelijk voor het gros van de geinigste schuddebuikmomenten: de omhooggevallen rockster Aldous Snow, vertolkt door Brits komiek Russell Brand. In ‘Get Him To The Greek’ (ook wel bekend onder titel ‘American Trip’) kruipt de podiumentertainer voor de tweede maal in de huid van de aan drugs en alcohol verslaafde Infant Sorrow-frontman en krijgt hij de spotlights exclusief op zichzelf gericht.

Brand is echter niet de enige die de stap van de door Jason Segel gepende hitkomedie van twee jaar geleden naar deze officieuze spin-off maakt: producer én humorprofeet van de 21ste eeuw Judd Apatow doet ook dit keer dienst als superviserende geldschieter, regisseur Nicholas Stoller (initiatiefnemer van het project) weet opnieuw zijn mannetje te staan in de regiestoel én de gezette komiek Jonah Hill is weer van de partij, zij het in een grotere én andere rol dan in ‘Forgetting Sarah Marshall’.

De ‘Superbad’-ontdekking geeft in ‘Get Him To The Greek’ gestalte aan Aaron Green, een gedreven medewerker bij een platenmaatschappij, die op het idee komt om de verguisde rocker Aldous Snow (na zijn wereldwijd geflopte single ‘African Child’ - nummer drie op de lijst van slechtste zaken die Afrika ooit zijn overkomen - en zijn op de klippen gelopen relatie is hij nog maar een schim van zijn vroegere zelf) weer op het podium te krijgen: binnenkort is het immers tien jaar geleden dat Snow voor een afgeladen vol gestampt Greek Theatre optrad. Het ideale excuus voor een jubileumconcert, meent Aaron, een fanboy van het eerste uur die zelf ook niks liever wil dan zijn idool nog een keer aan het werk zien. Tot z’n grote verbazing krijgt hij groen licht van studiobaas Sergio (een zeer grappige bijrol van rapper Sean ‘Puff Daddy’ Combs), die in Aarons idee een uitgelezen kans ziet om geld in het labellaatje te krijgen.

Wat volgt, is een knotsgekke, niet altijd even fijnbesnaarde road movie, waarin Aaron 72 uren heeft om Aldous van zijn habitat Londen naar de concertlocatie in Los Angeles te brengen. Dat het tweetal op die tocht het één en ander beleeft dat lachstuipinducerend moet werken, behoeft geen twijfel. Als parodie op de losbandige rockindustrie (de eerste tien minuten drijven accuraat en hilarisch de spot met zingende bimbo’s als Britney Spears en co) heeft ‘Get Him To The Greek’ zijn verdiensten, maar diep genoeg gaat het niet én aan het eind vinden de makers het ook nog eens nodig om hun hoofdpersonage een geweten te schoppen.

Ondanks de totale afwezigheid van een coherente plot – de twee reisgezellen belanden van de ene situatie in de andere, wat de film een zekere sketchesverzamelingstructuur bezorgt – weet het geheel toch te amuseren. Je mag daarbij het aandeel van de supergetalenteerde Russell Brand, die zich opnieuw van zijn meest wufte kant laat zien, niet onderschatten: hij draagt de prent op z’n beide schouders, en doet dat schijnbaar met een sprekend gemak. In Hill vindt hij een prima aangever, maar altijd staan de schijnwerpers op Aldous gericht. Een verstandige, doch gedurfde keuze van Stoller om de stand-up comedian het leeuwendeel van de tijd te laten improviseren: het levert een waaier aan dolle oneliners op (Snows theorie op monogamie is een pareltje!), die de wangen meer dan eens met lachtranen bevochtigen. De mager uitgewerkte nevenkarakters (Aarons vrouw bijvoorbeeld) en het prekerige einde neem je er dan gewoon maar bij.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray