Zoeken

TinkerBell And The Great Fairy Rescue (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert TinkerBell And The Great Fairy Rescue (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Bradley Raymond
  • Cast: Mae Whitman, Michael Sheen, Lucy Liu
  • Genre: Animatie
  • Duur: 77 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 15-09-2010
  • Distributeur Blu-ray: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "TinkerBell And The Great Fairy Rescue (Blu-ray)"

Nog voor TinkerBell Peter Pan, Wendy en kapitein Haak tegen het vliegende lijf liep, had het aan het brein van J.M. Barrie ontsproten feetje al kennisgemaakt met het menselijke ras. In dit derde avontuur in de voor dvd en Blu-ray geproduceerde spin-offreeks rond het beminnelijke elfje zijn we getuige van het historische moment waarop ze voor het eerst in d’r leven een mens ontmoet. Wie de gelukkige is? De jonge Lizzy, die sterk gelooft in de kracht van elfenstof en het magische land van de elfjes.

De twee fysieke tegenpolen ontmoeten elkaar wanneer de elfengemeenschap een zomers bezoekje pleegt aan de feeërieke bloemenvelden van Groot-Brittannië, al is de eerste kennismaking er één in mineur. TinkerBell komt namelijk terecht in een door Lizzy opgezette val met als doel een elfje te vangen. Maar al gauw ontwikkelt Tink met de guitige en nieuwsgierige spruit die nood heeft aan een goede vriendin een speciale band die de twee bijzonder verschillende werelden waaruit ze afkomstig zijn, overschrijdt. Het spreekt echter voor zich dat deze ontmoeting de nodige problemen met zich meebrengt: Lizzy’s vader ontdekt de aanwezigheid van TinkerBell en hoopt daar de nodige centen uit te slaan (hij wil haar aan een museum overleveren) én Tink’s mede-elfjes zetten een gedurfde reddingsactie op touw die niet helemaal volgens plan verloopt.

Na de lente en de herfst staat in ‘TinkerBell And The Great Fairy Rescue’ (Nederlandse titel: ‘TinkerBell En De Grote Reddingsoperatie’) de zomer centraal (een vierde deel over de winter wordt in februari 2011 verwacht), wat resulteert in een okselfrisse, warmbloedige en voor jongere kijkertjes uitermate genietbare animatieprent. Toen ‘Cars’-filmer John Lasseter aan het hoofd kwam te staan van Walt Disney Animation schrapte hij prompt alle niet-bioscoop-sequels op Disney-hits (omdat ze kwalitatief nauwelijks in de buurt kwamen van het betere Disney-werk), maar deze ‘TinkerBell’-serie liet hij als enige intact. Inderdaad, dat wil iets zeggen.

Het is geen geheim dat dit als magische entertainment voor het hele gezin aangekondigde filmpje vooral op een kinderpubliek mikt, maar daar is uiteraard niks verkeerds mee. Zij zullen 77 minuten lang smullen van de weer prachtige, functioneel ingezette CGI, de dartele muzikale deuntjes en de spectaculaire belevenissen van de hoofdpersonages. En zij zullen zich ongetwijfeld niet storen aan de vrij nadrukkelijke boodschappen die je weer om de oren worden geslagen: vriendschap en trouw zijn belangrijk, geloof in jezelf, vanwaar je afkomstig bent, mag nooit een issue zijn, etc. Het resultaat is een wel heel braaf filmpje, maar door zijn vaart en charmante uitstraling (het geanimeerde Londen ziet er magisch mooi uit) ga je sneller overstag dan je zou vermoeden. Bovendien is TinkerBell een heel stuk aangenamer wanneer die Peter Pan niet in de buurt is, en ze dus eens niet als jaloerse vriendin opgevoerd wordt. Zelfs met elfentegenstandster Vidia lijkt ze nu al een heel stuk beter overeen te komen. Prettig en onschuldig ‘alle leeftijden’-vertier.

Extra’s (Blu-ray): naar gewoonte komt de Blu-ray samen met een extra dvd, wat in dit geval extra handig is, daar op die manier de kids hun eigen exemplaar op de kamer kunnen hebben. Dan kunnen ze eindeloos genieten van ondermeer een set niet-gebruikte scènes, een muziekvideo van Bridgit Mendler en een geinige featurette waarin getoond wordt hoe je een elfenhuisje kan ontwerpen. Aan de slag!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray