Zoeken

True Blood, seizoen 2

  • Cinevision.be/nl quoteert True Blood, seizoen 2 met een 4/5
  • Regisseur: o.a. Daniel Minahan, Michael Lehmann, Scott Winant
  • Cast: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell
  • Genre: Thriller
  • Duur: 630 minuten
  • Releasedatum DVD: 15-09-2010
  • Distributeur DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "True Blood, seizoen 2"

Excuse me while I kiss the sky, zong Jimi Hendrix in ‘Purple Haze’. Precies het gevoel dat ze bij de Amerikaanse betaalzender HBO moeten hebben nu ‘True Blood’ er is uitgegroeid tot een megasucces. Waar de laatste aflevering van het eerste seizoen in 2008 door 2,4 miljoen fans/nieuwsgierigen werd bekeken, stond de teller bij het eind van dit tweede seizoen een jaar later op 5,11 miljoen. En inmiddels deed het derde seizoen het er zelfs nog beter, waardoor ‘True Blood’ officieel de best bekeken HBO-serie is sinds ‘The Sopranos’.

Goede tijden dus voor het gehucht Bon Temps in Louisiana waar in dit spetterende tweede seizoen nog steeds een strijd aan de gang is tussen de bevolkingsgroep met scherpe hoektanden en die zonder. Nu ja strijd, in principe leven de vampieren (en andere mythische creaturen) en de gewone stervelingen netjes naast elkaar, maar hun onderlinge conflicten leveren (nog meer dan in het eerste seizoen trouwens) spectaculair televisievermaak op. Waar in de eerste set afleveringen een whodunit voor de rode draad zorgde, kaatst het scenario in het tweede seizoen verschillende richtingen uit.
 
De plot is gebaseerd op ‘Living Dead In Dallas’, het tweede boek uit Charlaine Harris’ ‘The Southern Vampire Mysteries’. Al hoeft het uiteraard niet te verbazen Alan Ball, de bedenker van de reeks en zijn team van scenaristen het verhaal gevoelig uitbreiden en aanpassen. De vele plottwists en personages zijn ditmaal verweven in twee centrale plotlijnen. In de eerste worden de telepathische serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin, warmbloediger dan ooit) en haar vampierenlief Bill Compton (Stephen Moyer, inmiddels ook in het echte leven de partner van Paquin) door vampier Eric (Alexander Skarsgard) ingeschakeld om in Dallas de verdwijning te onderzoeken van een tweeduizend jaar oude vampier. Waarmee ze zowaar in het vaarwater verzeilen van Sookies broer Eric, die lid is geworden van de anti-vampirische sekte Fellowship Of The Sun.

Sookie en Bill verlaten dus tijdelijk Bon Temps, maar dat wil niet zeggen dat het stadje van de radar verdwijnt. Het huishouden wordt er immers serieus op stelten gezet door de helleveeg Maryann Forrester (Michelle Forbes), die haar zinnen gezet heeft op shape shiftende barman Sam Merlotte en daarbij letterlijk over lijken gaat. Voeg daar nog flamboyante personages bij als Tara, haar vampierenbloed dealende neef Lafayette, detective Andy Bellefleur, sheriff Bud Dearborne en een keur aan nieuwkomers bij en het mag duidelijk zijn dat deze set van twaalf afleveringen meer is dan zomaar een herhaling van de eerste twaalf.

Dat ‘True Blood’ niet ieders meug is, staat vast. Maar dat is nu eenmaal onvermijdelijk bij een serie die de mosterd haalt bij horrormythes en openlijk mikt op kijkers die tegen meer dan een stoot kunnen. En hen zonder schaamte en schroom verwent met een tsunami aan gruwel, geweld en seks. Maar verre van enkel maar shockeert om te shockeren: ‘True Blood’ is moderne trendsettertelevisie die de grenzen van het toelaatbare aftast (en af en toe een ferme beet verkoopt), maar tegelijkertijd ook uitzonderlijk sterk geschreven, geregisseerd en geacteerd is. Of zoals we schreven bij het eerste seizoen van ‘True Blood’: kinky stuff met een hoog verslavingsgehalte. Een uitsmijter die nog steeds geldt, zeker na deze tweede (en nog sterkere) dosis. Op naar seizoen drie!

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray