Zoeken

Cheaper By The Dozen 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Cheaper By The Dozen 2 met een 2/5
  • Regisseur: Adam Shankman
  • Cast: Steve Martin, Bonnie Hunt, Eugene Levy
  • Genre: Komedie
  • Duur: 94 minuten
  • Releasedatum: 28-06-2006
  • DVD: 10-08-2007
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Cheaper By The Dozen 2"

‘Films over grote families scoren altijd!’, moeten enkele Hollywoodbonzen gedacht hebben toen ze het licht op groen zetten voor ‘Cheaper By The Dozen 2’, een volstrekt onschadelijk vervolg op de gelijknamige familiefilm uit 2003. We hadden nog maar nauwelijks de pijnlijke herinneringen aan het abominabel slechte ‘Yours, Mine And Ours’ uit ons geheugen gewist, of de release van deze prent stond al voor de deur. Uiteindelijk bleek onze vrees ongegrond; niet dat ‘Cheaper By The Dozen 2’ uitblinkt in originaliteit of fijnzinnigheid, maar als prettig gestoorde komedie voor het hele gezin kan hij nog net door de beugel.

Tom Baker (Steve Martin) en z’n vrouw Kate (Bonnie Hunt) besluiten met hun twaalfkoppige kroost nog een laatste vakantie door te brengen aan Lake Winnetka. Daar stuit Tom echter op Jimmy Murtaugh (Eugene Levy), z’n aartsrivaal sinds de lagere school en zelf ook vader van acht kinderen. Wat een rustige en aangename vakantie had moeten worden, ontaardt in een constante rivaliteit tussen de twee enorme gezinnen. De zaken worden echter gecompliceerd als Toms oudste zoon (Tom Welling) verliefd wordt op Jimmy’s dochter Anne (Jaime King).

‘Cheaper By The Dozen 2’ werd geregisseerd door komediecineast Adam Shankman, die eerder al verantwoordelijk was voor de zottigheid ‘Bringing Down The House’ en de vakkundig gemaakte tearjerker ‘A Walk To Remember’. ’s Mans regiewerk straalt vakwerk, maar tegelijkertijd pure routine uit. Dergelijke filmpjes vragen geen blitse camerastandpunten of visuele flair, maar teren op een zekere oubolligheid. Ook de humor is veeleer belegen, maar dat belet niet dat ook wij gecharmeerd waren door enkele kleine zoetsappige momentjes. Steve Martin is een goed acteur, ook al wordt z’n hyperkinetische vertolking naar het einde toe tamelijk vermoeiend. Ook Eugene Levy is een sympathieke peer, al beperkt zijn talent zich maar tot één typetje, dat hij inmiddels ad nauseam heeft vertolkt in heel wat genrefilmpjes. Ach, eigenlijk behoren we helemaal niet tot de doelgroep van deze voorspelbare familiefilm, maar de liefhebbers van het genre zullen waarschijnlijk niet teleurgesteld zijn.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray