Zoeken

Old Dogs (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Old Dogs (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Walt Becker
  • Cast: John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Bernie Mac
  • Genre: Komedie
  • Duur: 88 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 29-09-2010
  • Distributeur Blu-ray: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Old Dogs (Blu-ray)"

Na de midlifecrisismotortrip ‘Wild Hogs’ slaan cineast Walt Becker en hoofdrolspeler John Travolta opnieuw de handen in elkaar voor ‘Old Dogs’, een komedie waarin een professionele én vriendschapsband tussen twee veertigers door de komst van twee vervelende ukken erg op de proef wordt gesteld. Maar vriendschap en familie boven alles, toch?

Charlie (John Travolta) en Dan (Robin Williams) zijn twee succesvolle zakenmannen, die op het punt staan om een lucratieve deal te sluiten met een Japans bedrijf. Het type deal dat de rest van je leven op rozen laat verlopen. Iedere afleiding kunnen ze missen als kiespijn kortom, maar toch staat Dan plots voor de verrassing van zijn leven wanneer zijn oude geliefde Vicky (Kelly ‘mevrouw John Travolta’ Preston), met wie Dan een kortstondige vakantieflirt had, weer opduikt. Die flirt blijkt immers grote gevolgen met zich te hebben meegebracht, zijnde twee kids! Alsof dit nieuws nog niet voldoende is om te verwerken, vraagt Vicky Dan bovendien of hij enkele weken op de (lees: zijn) kinderen kan letten. En dat terwijl een bezoek van een oosterse delegatie voor de deur staat...

Het vervolg laat zich raden: Charlie en Dan ontfermen zich over de kroost, maar het is geen verrassing dat ze niet over de juiste opvoedkundige skills beschikken. Zo belanden ze van de ene pechsituatie in de andere. Om de energieke duiveltjes een leuk uitstapje te gunnen besluiten ze zich in te schrijven voor een padvinderskamp, maar de 40-plussers zijn daar, nadat Dan een tent in de fik heeft gestoken, al net zo welkom als een olifant in een porseleinwinkel. En de kids blijken voorts ook een stel onfraaie verrassingen voor hun instant-papa’s in petto te hebben. Wanneer ze het medicijnkastje overhoop halen en elke pil van potje veranderen, heeft dat hilarische gevolgen op Charlie die een uitvaart bijwoont en Dan die gaat golfen. ‘Old Dogs’ schotelt de familiefilmfanaat een serie best geslaagde grinnikmomenten voor, maar wanneer het sentiment de bovenhand neemt, is het over en uit met de pret.

Deze vlot wegkijkende familiekomedie wil namelijk ook een boodschapprent zijn, en zoals op basis van de premisse te verwachten wil, laat die boodschap zich vlot voorspellen. De twee zakenlui komen er immers achter dat er meer is in het leven dan dansende dollars en double profit deals. De onschatbare waarde van een gezin en vriendschap worden met veel suiker in de verf gezet. Tijdens de finale act, waarin Charlie en Dan een halve zoo doorkruisen om het verjaardagfeestje van één van Dans kids bij te kunnen wonen en zich te excuseren voor zijn egocentrisch gedrag, staat het tenenkrommen je derhalve nader dan het lachen.

Toch is ‘Old Dogs’ geen helse zit: Travolta en Williams zijn beide uitstekend in rollen waar ze zichtbaar veel plezier aan beleefden. Van de laatste wisten we uiteraard al dat hij met dit soort rollen uit de voeten kan (bekijk voor een nog betere evocatie guilty pleasure ‘Mrs. Doubtfire’!), maar ook de onlangs zwaar beproefde John Travolta (zijn zoon overleed vlak voor de opnames van deze film) staat aanstekelijk te spelen. In bijrollen spot je Matt Dillon, Seth Green, Bernie Mac en Kelly Preston, maar geen van allen mag de spotlights opeisen. Het blijft de ‘Travolta en Williams’-show, en wie kan daar nu rouwig om zijn? Mocht het scenario niet de indruk wekken dat het op een bierviltje past, had hier misschien wel veel meer ingezeten. Wat resteert, is een onschadelijke zij het ietwat tamme familiefilm met hier en daar een geinige glimp van wat ‘Old Dogs’ had kunnen zijn.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray