Zoeken

When In Rome (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert When In Rome (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Mark Steven Johnson
  • Cast: Kristen Bell, Josh Duhamel, Danny DeVito, Anjelica Huston
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 91 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 29-09-2010
  • Distributeur Blu-ray: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "When In Rome (Blu-ray)"

“We made a wish and threw in a coin. And since that day, our hearts have been joined. So all you young lovers, wherever you are, the fountain of love is not very far”, zongen Frank Zappa & The Mothers Of Invention in ‘Fountain Of Love’. Het zou de soundtrack kunnen zijn bij ‘When In Rome’, een romantische komedie waarin die Fontana Di Amore centraal staat, en meer nog de muntstukken die erin zijn gegooid.

De wens van de coin throwers is altijd dezelfde: de ware Jacob(a) tegen het lijf lopen. En waar kan je dat beter dan in het land van de liefde? De zus van protagoniste Beth Harper (Kristen Bell uit ‘Veronica Mars’ en ‘Forgetting Sarah Marshall’) heeft alvast aan den lijve ondervonden dat het geboorteland van o.a. Casanova de passie preekt en stort zich in een vluchtig huwelijk. Waardoor Beth zich verplicht ziet om d’r drukke job (ze is museumconservator en staat aan de vooravond van een belangrijke galerijopening!) even on hold te zetten en richting Italië af te reizen. Veel zin heeft ze er echter niet in: volgens haar stort haar zusje zich in een wild avontuur en daar ze zelf nog maar weinig geluk heeft gehad in de liefde, kan ze dergelijke romantische bijeenkomsten missen als kiespijn.

Wanneer ze tijdens het feest eventjes naar buiten gaat om een luchtje te scheppen, komt Beth uit bij die bewuste Fontana Di Amora. Ze pakt er nietsvermoedend wat muntjes uit en vanaf dat moment wordt ze achtervolgd door de mannen die deze geldstukken in de fontein hebben gegooid. Door één of andere poëtische truc van Cupido zijn die plotseling allemaal stapelverliefd op Beth, die ze zelfs tot in New York achterna zitten en ieder op hun manier het hof proberen te maken. De charismatische Nick (Josh ‘Transformers’ Duhamel) is één van hen. Ook Beth voelt wel iets voor hem, maar eens ze ontdekt waarom al die verliefde zielen achter haar aanzitten, twijfelt ze of hij wel de Ware is. Staat hij niet gewoon onder de betovering van de fontein?

Het is jammer dat Mark Steven Johnson de actie zo snel verplaatst van Rome naar New York, waar de film zich hoofdzakelijk afspeelt. De beelden waarin een ravissante Kristen Bell in de Trevi-fontein staat, doen denken aan het iconische tafereel van Anita Ekberg in ‘La Dolce Vita’ én daarenboven straalt de schilderachtige Europese hoofdstad een charme uit die geen enkele Amerikaanse stad te bieden heeft. Met andere woorden, de ideale locatie voor een romantische komedie. Eenmaal terug in New York is alles wat overblijft een generische formulefilm die nu en dan een goeie grap scoort, maar finaal te weinig om het lijf heeft om je hart echt sneller te laten slaan. Dat de mannen die op Beth jagen weinig meer mogen doen dan de amoureuze stuntels uithangen (we komen nooit te weten wie ze echt zijn en een poging op het eind om hen alsnog een gezicht te geven, mislukt faliekant), maakt deze romcom bij momenten ook ongeïnspireerd en repetitief.

Maar er fonkelen toch drie sterren boven deze recensie? Inderdaad, en die zijn volledig op het conto van Kristen Bell en Josh Duhamel  te schrijven. Als je weet dat een goeie zwijmelkomedie al voor meer dan vijftig procent geslaagd is wanneer de twee tortelduiven die verondersteld worden elkaar op het einde van de prent eeuwige trouw te beloven goed matchen, dan verdienen de casting directors hier zeker een pluim: de hoeken van het scherm geven vonken af wanneer Bell en Duhamel samen een scène delen. Het doet evenwel niets af van het feit dat ‘When In Rome’ gerust wat meer peper in het gat kon gebruiken. De pittoreske plaatjes, ludieke slapstickjokes en leuke bijrollen (Danny DeVito! Anjelica Huston!) maken dat gebrek aan pit niet geheel goed, maar het scheelt wel een slok op de borrel. Luchtig vertier.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray