Zoeken

Cougar Town, seizoen 1

  • Cinevision.be/nl quoteert Cougar Town, seizoen 1 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Bill Lawrence
  • Cast: Courteney Cox, Christa Miller, Busy Phillips, Brian Van Holt
  • Genre: Komedie
  • Duur: 480 minuten
  • Releasedatum DVD: 10-11-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Cougar Town, seizoen 1"

Van de drie actrices die het mooie weer maakten in ‘Friends’, is Jennifer Aniston dusver ontegensprekelijk degene met de meest succesvolle bioscoopcarrière. Niet dat de peetdochter van Telly Savalas Julia Roberts-achtige brokken maakt aan de kassa’s, maar ze is in elk geval bankable genoeg om regelmatig een filmrol te versieren. Lisa Kudrow duikt vooral nog in bijrollen op, terwijl Courteney Cox haar pijlen op het kleine scherm blijft richten, al mag ze volgend jaar nog eens haar Gale Weathers-outfit uit de kast halen voor ‘Scream 4’. Met ‘Cougar Town’ ziet het er alvast naar uit dat Cox een nieuwe televisiehit te pakken heeft.

Twee jaar terug was Cox gecast in het tabloiddrama ‘Dirt’, maar die serie was niet echt een succes te noemen, en werd halverwege het tweede seizoen stopgezet. Toen Cox in het achtste seizoen van de komische ziekenhuisserie ‘Scrubs’ een gastrol vertolkte, vroeg ze aan bedenker Bill Lawrence of hij geen zin had om een nieuwe serie te creëren voor haar. Lawrence sloeg de handen in elkaar met ‘Scrubs’-scenarist Kevin Biegel en kwam op de proppen met deze ‘Cougar Town’.

Cox kruipt er in de huid van immobiliënagente Jules Cobb, een vrouw op tram vier die vijf maand na haar scheiding besluit een nieuwe man aan de haak te slaan. En ontdekt dat de dating scene nogal wat verschilt met de situatie uit haar jonge jaren. Dus laat Jules zich op sleeptouw nemen door haar jongere en niet op de mond gevallen collega Laurie (Busy Phillips), die er alles aan wil doen om Jules van de straat te helpen, zelfs al is het maar voor een nacht. Jules laat zich eveneens adviseren door haar beste vriendin/buurvrouw Ellie (Christa Miller, de echtgenote van Bill Lawrence), die stiekem wat jaloers is op de vrijheid van Jules, al was het maar omdat zij zelf zit opgescheept met een ongewenste baby. Daarnaast ligt Jules vaak in de clinch met haar nog thuiswonende tienerzoon Travis, die er niet altijd over te spreken is dat mamalief zich als een poema op de jongemannen stort. Jules’ werkloze ex Bobby (Brian Van Holt) is ook nog altijd binnen handbereik: is het niet om Jules te enerveren, dan wel om te verklaren dat hij nog steeds verliefd is op zijn J-Bird. En buurman Grayson (net als Jules onlangs gescheiden) is dan weer een doorn in het oog van Jules omdat hij er schijnbaar in slaagt om elke dag met een andere jonge griet in bed te duiken.

Genoeg personages dus om meer dan een lekker wegkijkende rondedans te houden rond de thema’s liefde, seks, vrijgezellen en romantische verzuchtingen. En dat alles in het zonnige decor van een voorstad in Florida. Een sjieke voorstad trouwens, want in (Amerikaanse) sitcoms wil het oog ook wat, zeker als de personages niet onderhevig blijken te zijn aan de kredietcrisis. Een originele gimmick alvast is dat zowat elke aflevering de titelmosterd haalt bij songtitels van Tom Petty And The Heartbreakers.

‘Cougar Town’ is een sitcom die opvallend hengelt naar de lachbandlach. Die er niet is, want de meeste sitcoms laten die gedateerde gimmick tegenwoordig achterwege. Cox krijgt elke aflevering ruimschoots de kans om wat funny moves uit de mouw te schudden die haar fans moeten plezieren. Dat Cox zichzelf in de schijnwerper plaatst met ‘Cougar Town’ is trouwens duidelijk: ze is co-uitvoerend producente en één van de werktitels van de reeks was ‘The Courteney Cox Show’. Wie zich na een tijdje begint te ergeren aan de egotripperij van de hoofdrolspeelster zoekt na een aflevering of tien wellicht andere oorden op, maar wie fan was/is van la Cox glijdt dus zonder al teveel tegenwind naar aflevering 24.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray