Zoeken

Desperate Housewives, seizoen 6

  • Cinevision.be/nl quoteert Desperate Housewives, seizoen 6 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Larry Shaw
  • Cast: Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria
  • Genre: Komedie
  • Duur: 990 minuten
  • Releasedatum DVD: 01-12-2010
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Desperate Housewives, seizoen 6"

Wie geen belletje hoort rinkelen bij Wisteria Lane, is geen vrouw. En heeft de laatste zes jaar niet veel tijd voor het tv-scherm doorgebracht. Wie dat wel is en gedaan heeft, slaagt er immers direct in om die straatnaam te linken aan de populaire dramedy soap ‘Desperate Housewives’. Sleet zit er nog niet op de formule, daar de dvd-uitgave van het zesde seizoen als ondertitel ‘The All Mighty Edition’ meekreeg. En getuige de robuuste hoesfoto zijn de huisvrouwen nog steeds vinnig genoeg om het nog een paar jaar uit te zingen.

Wisteria Lane situeert zich in het fictieve stadje Fairview. Het leven van de vrouwen aldaar wordt gezien door de ogen van een overleden inwoonster (en buurvrouw van de hoofdpersonages). Haar commentaarstem zorgt ervoor dat de muren van de heilige huisjes in de voorstad worden gesloopt en we zien hoe de meeste relaties zijn gebaseerd op leugens, bedrog en manipulatie. Een soort ‘Dallas’ en ‘Dynasty’ voor de voorstedelijke jetset dus, maar met genoeg ironie en humor, zodat ‘Desperate Housewives’ zich al na het eerste seizoen in 2004 kon uitroepen tot instant tv-klassieker, waarvan in Amerika momenteel het zevende seizoen te zien is.

Origineel is dat elke seizoen een zogenaamde mystery star telt, een personage dat ogenschijnlijk wat te verbergen heeft en wiens ware modus operandi slechts geleidelijk aan duidelijk wordt. Voor seizoen zes rust de mystery star-taak op de schouders van Angie Bolen (vertolkt door Drea de Matteo uit ‘The Sopranos’) die op de vlucht is voor de leider van een groep extremisten voor wie ze ooit een bom maakte (en neen, met deze informatie hebben we bijlange nog niet alles prijsgegeven). Ook een constante (sinds seizoen 3 althans) is dat ergens in het midden van elke reeks steeds een ramp gebeurt die een invloed heeft op zowat alle personages. In dit seizoen valt in aflevering tien een vliegtuig op Wisteria Lane. Klinkt vergezocht, maar het zit allemaal slimmer in elkaar dan je op het eerste zicht zou denken.

De centrale hoofdrollen in ‘Desperate Housewives’ zijn weggelegd voor Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross en Eva Longoria. Dat de serie hen geen windeieren heeft gelegd, spreekt voor zich. Dat het hun spaarrekening flink heeft aangespijsd ook. In seizoen zes raken de vier huisvrouwen Susan (Hatcher), Lynette (Huffman), Bree (Cross) en Gabrielle (Longoria) andermaal betrokken in een mix van liefde, verraad, dood, moordslag, geluk, ongeluk, huwelijken, scheidingen, miskramen en aanverwante hebbedingetjes. Een van de verhaallijnen – die rond the Fairview strangler – zou zelfs niet eens misstaan in ‘Dexter’. Je kan de makers van ‘Desperate Housewives’ er alvast niet van beschuldigen voorspelbaar of ongeïnspireerd te werk te gaan.

Wat niet wil zeggen dat er links en rechts geen metaalmoeheid ontstaat: het lot van zowat elke tv-reeks die meer dan vijf seizoenen meedraait. Bedenker Marc Cherry lijkt in elk geval niet van plan om de stekker uit het concept te trekken. Wat gezien de nog steeds hoge kijkcijfers uiteraard niet hoeft te verwonderen. Inmiddels doet het gerucht de ronde dat Eva Longoria de serie zou verlaten om fulltimemoeder te worden, maar dat nieuws is nog niet officieel bevestigd. Al zou ‘Desperate Housewives’ uiteraard niet de eerste serie zijn om het vertrek van één van de hoofdrolspelers op te vangen of zelfs uit te buiten. Als alles kan in de gewone wereld, dan kan er ongetwijfeld nog veel meer in de vaak surreële omgeving van Wisteria Lane.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray