Zoeken

Click

  • Cinevision.be/nl quoteert Click met een 3/5
  • Regisseur: Frank Coraci
  • Cast: Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken
  • Genre: Tragikomedie
  • Duur: 107 minuten
  • Releasedatum: 27-09-2006
  • DVD: 08-03-2007
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Click"

Een nieuwe Adam Sandler-komedie boezemt ons doorgaans meer angst in dan ons jaarlijkse tandartsbezoek, dus uitkijken naar ‘Click’ deden we alleszins niet. We waren dan ook meer dan aangenaam verrast toen ‘Click’, de nieuwste van Frank ‘Around The World In 80 Days’ Coraci, na een goed halfuur platvloerse ongein plotseling omsloeg tot een ernstiger drama. Niet dat het allemaal bijzonder diep snijdt, maar de gevoelige snaar raakt het zeker.

Nog veel opmerkelijker dan de onverwachte koersverandering is de acteerprestatie van Adam Sandler, die eerder in ‘Punch-Drunk Love’ en ‘Spanglish’ reeds bewees meer in z’n mars te hebben dan het debiteren van scheetgrappen - ook al passeren deze laatste ook in ‘Click’ jammer genoeg een paar keer de revue. In de beginfase lijkt het alsof Sandler z’n oeroude lamme goedzak typetje opnieuw van stal gehaald heeft, maar in het tweede deel van de film ontdekten wij zowaar een nieuwe, sterke acteerprestatie van de pseudo-komiek. Sandler bewijst opnieuw dat z’n talent niet beperkt is en hij overtuigt zowaar het meest in de dramatische scènes. Vooral z’n vertolking als oude man is waarlijk treffend.

Maar toch heeft ‘Click’ ook heel wat mankementen. Zo dreigt de film af en toe iets te vaak te vervallen tot goedkope humor - alleen al het casten van David Hasselhoff in één van de hoofdrollen bewijst dit - en ook de over the top vertolking van messenger of death Christopher Walken werkt naar het einde toe danig op de zenuwen. Niet dat Walken slecht acteert, hij overdrijft simpelweg en dat vloekt een beetje met het ernstigere thema van de film. Bovendien moeten we de moed van regisseur Frank Coraci, die tot nu vooral braaf binnen de Hollywoodlijntjes kleurde, ook niet overdrijven; ‘Click’ mag dan al iets gewaagder zijn door z’n dramatische ondertoon, op het einde worden we toch weer geconfronteerd met het pijnlijke feit dat in Hollywood films worden afgesloten met een happy end.

Jammer, want mits enkele andere scenariokeuzes had ‘Click’ heel wat scherper en dieper kunnen snijden dan hij uiteindelijk doet. Geen slechte film, maar in de stap naar originaliteit is dit slechts een verdienstelijke poging. Maar ze proberen tenminste.

DVD-Recensie
Geen dubbel-disc of luxe-uitvoering voor ‘Click’, maar toch pakt deze dvd-release uit met enkele niet te versmaden extra’s. Een audiocommentaar, verwijderde scènes én enkele leuke documentaires passeren de revue. ‘Click’ is verre van een meesterwerk, maar in combinatie met deze hoogst verzorgde extra’s is deze dvd toch een leuk hebbeding.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray