Zoeken

The 40 Year-Old Virgin

  • Cinevision.be/nl quoteert The 40 Year-Old Virgin met een 3/5
  • Regisseur: Judd Apatow
  • Cast: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd
  • Genre: Komedie
  • Duur: 116 minuten
  • Releasedatum: 02-11-2005
  • Distributeur: UPI
Bekijk de cover van de film "The 40 Year-Old Virgin"

De veertigjarige Andy Stitzer (Steve Carell) is een common man zoals u en ik; hij leidt een rustig leventje, heeft een aangename job in een grote elektronicazaak, leeft in een gezellige flat en heeft enkele toffe kameraden. Maar toch ontbreekt er nog iets in z’n leven, hij is namelijk nog maagd en heeft al een tiental jaar geleden de hoop opgegeven om nog ooit van bil te gaan. Wanneer z’n collega’s in de electrowinkel erachter komen, besluiten ze Andy te helpen. Terwijl zij alles in het werk stellen om voor Andy een geschikte date te vinden, wordt hij voor het eerst in z’n leven tot over z’n oren verliefd op Trish (Catherine Keener), een alleenstaande veertiger en moeder van drie kinderen.

‘The 40 Year-Old Virgin’ is een geestige, frisse komedie, waarin clowneske situaties, verbale humor en zelfs een ietwat onuitgewerkte dramatiek hun opwachting maken. Het gros van de grappen zijn vrij platvloers, maar toch worden ze met de nodige charme gebracht dat je niet anders kan dan glimlachen. Niettemin kent deze nieuwste komische wereldhit een vrij traditionele uitwerking; het eerste uur volgen de grappen elkaar sneller op dan in het meer dramatische en romantische tweede luik, waarin de personages meer hun draai vinden en de uiteindelijke relaties toch gered blijken te worden. Het is allemaal erg voorspelbaar en traditioneel, maar dat maakt het er niet minder sympathiek op.

Zo beschikt Steve Carell over een ongezien komisch talent en speelt hij met z’n niet eens zo uitzinnige gelaatsuitdrukking moeiteloos genregenoten als Ben Stiller of Jim Carrey naar huis. Bovendien heeft de man wel bijzonder veel over voor z’n stiel; ook al lagen wij plat van het lachen bij de ontharingsscène, een kleine vorm van empathie nam plotseling ook beslag van ons lichaam. Hij wordt uitstekend geflankeerd door een bont allegaartje grapjassen, waarbij Paul Rudd en Romany Malco het meest prominent naar voren komen. Catherine Keener geeft deze film ook een vrouwelijke touch, waardoor hij inderdaad geschikt is voor zowat alle leeftijden en beide seksen. ‘The 40 Year-Old Virgin’ is geen memorabele cinema, maar als twee uur durend escapisme is hij meer dan geslaagd.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray