Zoeken

Cold Creek Manor

  • Cinevision.be/nl quoteert Cold Creek Manor met een 2/5
  • Regisseur: Mike Figgis
  • Cast: Dennis Quaid, Sharon Stone, Stephen Dorff
  • Genre: Thriller
  • Duur: 118 minuten
  • Releasedatum DVD: 25-08-2004
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Cold Creek Manor"

Wanneer Cooper Tilson (Dennis Quaid) zijn vrouw (Sharon Stone) overtuigt te verhuizen naar het platteland, verlaat het koppel en hun twee kinderen New York. Ze kopen een groot huis, dat de naam ‘Cold Creek Manor’ meedraagt. Alles gaat goed tot de vorige eigenaar (Stephen Dorff) zijn intrede maakt en veel opdringeriger blijkt dan verwacht.

Aan het roer van deze oervoorspelbare en uiterst lang uitgesponnen thriller staat manusje-van-alles Mike Figgis, die ‘Internal Affairs’ en ‘Leaving Las Vegas’ tot zijn grootste successen mag rekenen. Het verhaal van de relatief onbekende Richard Jefferies is lamlendig, oninteressant en staat bol van de clichés. Figgis neemt rustig z’n tijd om alle hoekjes van het huis in beeld te brengen, alvorens zich te focussen op de dreigende spanning, die nergens een echt hoogtepunt kent. Dennis Quaid weet de film niettemin prima te dragen, enkel Stephen Dorff kan hem waardig weerwerk bieden. Na enige tijd afwezigheid zorgt ‘Cold Creek Manor’ ook voor de terugkeer van Sharon ‘Basic Instinct’ Stone, die hier maar een matte indruk nalaat. In een bijrolletje is het ook uitkijken naar oude rot Christopher Plummer.

Mits heel wat snoeiing had ‘Cold Creek Manor’ misschien nog een onderhoudende film kunnen zijn. Nu is het gewoon een zoveelste bespottelijk serieproduct, dat weliswaar kan rekenen op een mooie cast maar zichzelf veel te serieus neemt en bovendien uitpakt met een belabberde, onbevredigende finale!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray