Zoeken

Connie And Carla

  • Cinevision.be/nl quoteert Connie And Carla met een 1/5
  • Regisseur: Michael Lembeck
  • Cast: Nia Vardalos, Toni Collette, David Duchovny
  • Genre: Komedie
  • Duur: 98 minuten
  • Releasedatum: 29-12-2004
  • DVD: 13-04-2005
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Connie And Carla"

Twee jaar geleden bereikte actricescenariste Nia Vardalos internationale bekendheid met haar persoonlijk project ‘My Big Fat Greek Wedding’, een doldwaze, maar best genietbare romantische komedie. Nu draaft ze aan met ‘Connie And Carla’, een van pijnlijk lamentabele ongein bolstaande travestietenfilm met een ridicuul verhaal en slechte vertolkingen.

De twee boezemvriendinnen Connie (Nia Vardalos) en Carla (Toni Collette) zijn per ongeluk getuige van een afrekening binnenin het maffiamilieu. In paniek vluchten ze naar Los Angeles om aldaar onder te duiken als een stel drag queens in een variétéclub. Met hun muzikale act bereiken ze een ongekend succes en raken ze bevriend met een viertal andere travestieten, die deel uitmaken van hun alsmaar spectaculairdere shows.

Aan het roer van deze wildgroei aan slechte smaak en onversneden kitsch staat televisieregisseur Michael Lembeck, die twee jaar geleden z’n bioscoopdebuut maakte met de al evenzeer te mijden kerstfilm ‘The Santa Clause 2’. ’s Mans regie is inspiratieloos, saai en bovenal voorspelbaar. Vardalos’ scenario is geen haar beter; haar verhaal bevat hiaten, onrealistische plotwendingen, karikaturale personages, ellenlange zangscènes én - tot overmaat van ramp - een hopeloos melige, prekerige eindscène. Nog nooit zagen we zoveel valse emoties verzameld in anderhalf uur. Nia Vardalos en Toni Collette vertolken de titelrollen met de nodige overacting en doen uiteindelijk weinig meer dan gillen, krijsen, zingen en huilen. Nooit weten ze enig gevoel of oprechtheid in hun personage te leggen en we vragen ons stilletjes af of een meer ingetogen acteerprestatie geen beter eindresultaat had kunnen opleveren. Hoe ‘X-Files’-acteur David Duchovny in deze sof terechtgekomen is, is zo mogelijk nog een groter raadsel. Z’n personage blijft volstrekt onuitgewerkt en de meest ongepaste momenten steekt hij opeens weer de kop op. ‘Connie And Carla’ is één van de slechtste films van de laatste jaren, waarvoor wij maar twee woorden kunnen opbrengen: te mijden!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray